x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cade fațada dosarului “Fațada”

Cade fațada dosarului “Fațada”

de Dan Constantin    |    22 Sep 2016   •   13:04
Cade fațada dosarului “Fațada”
Sursa foto: NICOLAE BADEA (C) / AGERPRES FOTO

Scorul partidei DNA-Olguța Lia Vasilescu a ajuns la 5-0 în favoarea primarului Craiovei. De remarcat că toate jocurile au fost programate în deplasare pentru Olguța.

Începând de la reținerea din 30 martie 2016 , procuroarea de caz și echipa de polițiști judiciariști atașați au dat-o rău în bară în toate încercările oficiale de o înfunda pe inculpată.

Le-a fost în puterea minții doar procedura penibilă a încătușării, moment care i-a deschis primăriței calea spre o victorie de răsunet în reînnoirea mandatului de edil al Craiovei.

Înfrângerile au venit în serie în fața judecătorilor înainte de a intra în fondul cauzei. DNA nu a reușit să convingă nicio instanță pentru arestarea celei care era urmărită pentru zugrăvirea unor clădiri – fațada blocului Romarta dând și numele dosarului.

Pasa neagră a continuat: ratarea cererilor de prelungire a arestului la domiciliu, impunerea controlului judiciar și, lovitură, nici pentru restricții de comunicare pe tema dosarului.

Complet debusolată, echipa procuroarei Roșu Claudia, antrenată acasă de Țuluș și la serviciu de Dănuț Volintiru (cam oltean), mai ia o pleasnă de la tribunal. Camera preliminară, un fel de meci pregătitor înainte de scoaterea în arenă pentru finală, i-a lăsat pe procurori fără crampoane și, vai, chiar fără alte părți de echipament.

Probe din dosar eliminate, denunțător fără statut, înregistrări ilegale și concluzia judecătorului că Olguței Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare care aduce nulitatea relativă a actelor de urmărire penală.

Judecătorul Tribunalului București dă o șansă procurorilor să nu-i lase în fața publicului chiar în pielea goală. Au timp cinci zile să împrumute un rând de echipament, sau, dacă nu găsesc, să plece cu Fațada acasă.

Interesant, denunțătorul invalidat de judecător este Pârvulescu Ionuț Claudiu, purtătorul de vorbe al primăriei, cu nevastă la IPJ Dolj. Ce poate face madam Roșu până luni, ca să-și pună Fațada la loc? Un recurs la un jude bine ales este ultima ei speranță.

×
Subiecte în articol: lia olguta vasilescu fatada