x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Fosta directoare a Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare

Fosta directoare a Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare

25 Noi 2020   •   15:05
Fosta directoare a Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare

Directorul suspendat al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, Virginia Uzun, a fost condamnată definitiv, miercuri, de către Curtea de Apel Constanța la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală a Primăriei Constanţa sau la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

În perioada noiembrie - decembrie 2017, inculpata Uzun Virginia, în calitate de director executiv al instituţiei, a aprobat două contracte încheiate între Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, şi asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan, ce aveau ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajaţii instituţiei publice.

Procurorii au stabilit că serviciile respective, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate şi plătite ilegal de către SPIT. Constanţa, în condiţiile în care asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională.

Astfel au fost efectuate plăţi ilegale în valoare totală de 36.000 lei, ce constituie un prejudiciu pentru SPIT Constanţa şi, totodată, un folos necuvenit pentru asociaţia prestatoare a serviciilor respective.

Coronea Bogdan a fost condamnat la pedeapsa de doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o durată de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, executarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, impunând totodată desfiinţarea unui număr de 30 de certificate de participare la sesiunile de formare profesională (workshop) emise pentru un număr de 12 persoane din perioada 02-05.11.2017 şi pentru 18 persoane în data de 19.12.2017.

Raşid Ghiulendan, fost şef al compartimentului Resurse Umane din cadrul SPIT Constanţa, şi Carmen Aurelia Trentea Tatu, fost director executiv adjunct, au fost achitate.

×