x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Niciun suspect în cazul copilei de 5 ani violate si ucise în Baia Mare

Niciun suspect în cazul copilei de 5 ani violate si ucise în Baia Mare

07 Mai 2018   •   18:02
Niciun suspect în cazul copilei de 5 ani violate si ucise în Baia Mare

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Poliția Maramureș, ancheta penală se desfășoară de către procuror și echipe de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu mențiunea că unele dintre activitățile procedurale se derulează cu ajutorul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș.

”Astfel, în activități sunt angrenați peste 50 de polițiști (20 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Maramureș, 10 polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Maramureș, 15 polițiști din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare și șase polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române). De asemenea, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, acordă sprijin activităților desfășurate în această cauză specialiști ai Institutului Național de Criminalistică și ai Unității Centrale de Analiză a Informațiilor. În cadrul cercetărilor s-au administrat mai multe categorii de probe, aflate în curs de analiză și exploatare. Ca și exemple de activități desfășurate, menționăm că au fost audiate mai multe persoane, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona comiterii faptei, au fost prelevate probe biologice de la mai multe persoane”, sea arată în comunicat.

Activitățile specifice, derulate sub coordonarea procurorului de caz, au condus la elaborarea unor ipoteze de lucru și conturarea unui cerc de persoane bănuite de comiterea infracțiunilor, însă acestea nu pot fi făcute publice pentru a nu împiedica ancheta penală.

”Subliniem că, până la acest moment, organele judiciare nu au dat publicității pe nici o cale date referitoare la vreo persoană bănuită de comiterea infracțiunilor în prezenta cauză. De asemenea, menționăm că toate activitățile procedurale realizate până la acest moment în cauză, s-au derulat cu respectarea drepturilor și obligațiilor prevăzute în legislația penală și procesual penală în vigoare”, adaugă sursa citată.

Fetița de 5 ani Baia Mare găsită moartă a fost violată și lovită în cap cu un obiect contondent, potrivit rezultatelor necropsiei.

×