x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Primarului Bacăului i s-a făcut rău în sala de judecată şi a fost dus la spital; procesul a fost amânat

Primarului Bacăului i s-a făcut rău în sala de judecată şi a fost dus la spital; procesul a fost amânat

01 Mar 2016   •   16:40
Primarului Bacăului i s-a făcut rău în sala de judecată şi a fost dus la spital; procesul a fost amânat
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Primarului municipiului Bacău, Romeo Stavarache, i s-a făcut rău în sala de judecată, marţi, în timpul unui termen al procesului în care este judecat pentru fapte de corupţie, acesta fiind transportat la spital după ce echipajul ambulanţei a constatat că a suferit un puseu de tensiune.

După ce Romeo Stavarache a fost transportat cu targa din sală, judecătorul a decis întreruperea audierilor martorilor denunţători în acest proces şi a fixat drept termen de judecare pe fond data de 5 aprilie.

Tot astăzi urma să fie decisă, la cererea inculpaţilor, şi schimbarea măsurii de control judiciar care expiră pe data de 6 martie. DNA însă ceruse pentru Romeo Stavarache revenirea la arest preventiv. Cum primarul Bacăului a fost transportat la spital, s-a decis ca această speţă să fie judecată pe data de 3 martie.

În schimb, pentru doi inculpaţi, Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, aflaţi sub control judiciar, s-a decis prelungirea acestuia. Constantin Apostol şi Costel Căşuneanu, ceilalţi doi inculpaţi în dosar, sunt judecaţi în stare de libertate.

În rechizitoriul înaintat de procurorii DNA către instanţa ce judecă cazul se indică faptul că, în perioada 2008 - 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalţi inculpati, ar fi pretins şi primit de la patru oameni de afaceri băcăuani diverse sume de bani pentru sponsorizări, care însă nu se regăsesc în contabilităţile entităţilor pentru care au fost solicitaţi.

Pentru cei vizaţi de dosar acuzaţiile sunt de luare de mită, complicitate la luare de mită, respectiv dare de mită. AGERPRES

×
Subiecte în articol: romeo stavarache