x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procurorul Ţuluş, rivalul lui Kovesi, delegat 6 luni la Parchetul Caraş-Severin

Procurorul Ţuluş, rivalul lui Kovesi, delegat 6 luni la Parchetul Caraş-Severin

de Ion Alexandru    |    14 Noi 2018   •   11:42
Procurorul Ţuluş, rivalul lui Kovesi, delegat 6 luni la Parchetul Caraş-Severin
Sursa foto: DIANA OROS

Unul dintre rivalii Laurei Kovesi din DNA, procurorul Doru Ţuluş, a fost delegat, începând cu data de 1 decembrie, timp de şase luni, de la Parchetul General, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. Secţia pentru Procurori de la CSM a avizat, ieri, favorabil această delegare. Tuluş, alături de Mihaela Moraru Iorga, a fost eliminat din DNA, în vara anului trecut, la cererea Laurei Kovesi.

Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a supus, ieri, la vot, o notă privind propunerea delegării procurorului Doru Ţuluş de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, emiţând, după-amiază, o hotărâre prin care aviza favorabil această delegare, pentru şase luni, începând cu data de 1 decembrie 2018.

Contactat telefonic, Doru Ţuluş a precizat, pentru “Jurnalul”, că această delegare a fost cerută de către conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timiş şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, cerere cu care el a fost de acord. “Am lucrat, în ultimul timp, la câteva speţe cu colegii de la Caraş-Severin şi, având în vedere lipsa de personal şi gradul scăzut de ocupare a posturilor la această unitate de parchet, mi s-a propus să lucrez, pentru o perioadă, acolo, lucru pe care l-am acceptat”, ne-a declarat procurorul.

“Nu renunţ la procesul lui Kovesi”

În luna iulie a anului trecut, Doru Ţuluş a părăsit Direcţia Naţională Anticorupţie, după ce fostul procuror-şef al acestei structuri a emis două ordine prin care i-a revocat din funcţia de procurori DNA atât pe Ţuluş, cât şi pe Mihaela Moraru Iorga. După plecarea din DNA, Ţuluş a revenit la Parchetul General. Ambii procurori revocaţi de Kovesi au atacat în instanţă ordinele acesteia, Mihaela Moraru Iorga câştigând deja acest litigiu la Curtea de Apel Bucureşti.

Ţuluş a cerut anularea Ordinului nr. 3/2017 emis de Laura Codruţa Kovesi în data 25 octombrie 2017, însă, până în prezent, Curtea de Apel Bucureşti nu a soluţionat, pe fond, această speţă. Dosarul a fost suspendat în 23 mai 2018, fiind trimis la Înalta Curte, după ce, în proces, în favoarea Laurei Kovesi, a fost formulată o cerere de intervenţie accesorie de către avocata Ioana Sfârâială. Cererea a fost respinsă, în 26 aprilie, însă Sfârâială a atacat soluţia cu recurs. Înalta Curte a respins, definitiv, ca nefondată, calea de atac în 21 septembrie 2018.

“Aşteptăm ca dosarul să fie repus pe rolul Curţii de Apel Bucureşti şi să primim termen”, ne-a declarat Doru Ţuluş, care a adăugat că nu intenţionează să renunţe la acest proces.

Ţuluş a fost dat afară dn DNA în urma scandalului legat de apariţia în presă a unor înregistrări din timpul unei şedinţe. Acesta a acţionat în judecată fostul procuror-şef al DNA, cerând anularea ordinului prin care a fost dat afară. Procesul este tergiversat de mai bine de un an.

 

×
Subiecte în articol: Doru Ţuluş