x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident TERIBIL în Cluj-Napoca. Doi tineri au murit din cauza unui șofer teribilist care a depășit neregulamentar

Accident TERIBIL în Cluj-Napoca. Doi tineri au murit din cauza unui șofer teribilist care a depășit neregulamentar

01 Apr 2018   •   09:44
Accident TERIBIL în Cluj-Napoca. Doi tineri au murit din cauza unui șofer teribilist care a depășit neregulamentar

Cel puțin două persoane au murit și alte trei au fost rănite într-un accident de circulație care a avut loc sâmbătă pe centura Vâlcele - Apahida. Totul din cauza unui șofer care s-ar fi angajat într-o depășire neregulamentară, apoi și-a văzut de drum fără să-l intereseze de soarta răniților, a informat Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit sursei citate, accidentul a avut loc pe centura Vâlcele - Apahida, după ce maşina în care se aflau victimele s-a răsturnat după ce a încercat să evite un autoturism aflat într-o depăşire neregulamentară.

"Un conducător auto în vârstă de 23 de ani care se deplasa dinspre Cluj-Napoca spre Apahida pe centura de ocolire Vâlcele - Apahida a efectuat o depăşire neregulamentară, trecând peste marcajul continuu longitudinal. Din partea opusă circula regulamentar un autoturism al cărui şofer a încercat să evite impactul, a tras brusc dreapta de volan, iar maşina a intrat în balans şi s-a răsturnat pe carosabil de mai multe ori. În maşină se aflau cinci persoane, iar în urma accidentului, un pasager de 22 de ani a decedat, restul persoanelor fiind rănite, printre care şi şoferul, care era în comă. Cel care a provocat accidentul şi-a continuat drumul ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar.

Şoferul care a efectuat depăşirea neregulamentară a fost oprit şi pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Traian Morar a mai spus că, în schimb, au oprit alţi participanţi la trafic, pentru a acorda primul ajutor şi pentru a suna la 112. Alţi şoferi au pornit în urmărirea celui care a provocat accidentul.

Pasagerul care a decedat pe loc în urma accidentului este Octavian Rus, un tânăr de 22 de ani din Cluj-Napoca. Șoferul care a ajuns în comă la spital, Rareș Sabău, a decedat și el ulterior. Avea și el 32 de ani.

Celelalte trei victime sunt în stare gravă, fiind internate în spital. Unul dintre răniți a suferit leziuni la coloana vertebrală și la cap, iar celelalte două victime au suferit multiple leziuni, medicii derulând investigații amănunțite, scrie Monitorul de Cluj.

Șoferul vinovat de producerea accidentului avea o alcoolemie de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii clujeni, urmând să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Tânărul este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența băuturilor alcoolice, riscând ani grei de pușcărie.

AGERPRES

Accident Cluj

×
Subiecte în articol: accident