x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alis Grasu: Ambulanțele pătrund greu pe străzile laterale

Alis Grasu: Ambulanțele pătrund greu pe străzile laterale

19 Mar 2018   •   17:44
Alis Grasu: Ambulanțele pătrund greu pe străzile laterale
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

În ultimele 30 de ore, 1.957 de persoane au solicitat ajutorul la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, iar 1.096 dintre aceste cazuri au reprezentat urgenţe de cod roşu şi galben, a anunţat luni managerul SABIF, Alis Grasu, în cadrul Comandamentului convocat la sediul Primăriei Capitalei. 

"La serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, în continuare numărul solicitărilor este mare, vorbim de 1.957 de persoane, care în ultimele 30 de ore au avut nevoie de ambulanţă, în regiunea Bucureşti - Ilfov. Dintre acestea, 1.096 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben, respectiv cazuri foarte grave şi cazuri grave. Au fost 173 de persoane care se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă, iar ca şi cazuri generate de temperaturi scăzute şi de îngheţ, sunt o parte din cele 55 de persoane care au suferit traumatisme uşoare, luxaţii, entorse sau fracturi prin cădere. Dacă e să ne raportăm la o populaţie de aproape trei milioane, zilnic, în regiunea Bucureşti - Ilfov, nu este foarte alarmant acest număr. Se alunecă într-adevăr pe străzile laterale, pe aleile dintre blocuri, unde este greu de intrat. Chiar şi noi, cu ambulanţa, pătrundem destul de greu. Se circulă cu multă atenţie, cu multă grijă", a declarat Alis Grasu. 

Ea a mai precizat că Ambulanţa răspunde la toate solicitările, dar le prioritizează în funcţie de urgenţa pe care o reprezintă fiecare caz. 

Primarul general, Gabriela Firea, a menţionat că, în noaptea de duminică spre luni, 500 de persoane fără locuinţă au fost adăpostite în centrele sociale ale Municipalităţii. Ea a mai arătat că persoanele care refuză acest ajutor vor primi mâncare caldă, ceaiuri sau medicamente. 

La rândul său, directorul general al DGASMB, Cosmina Simiean Nicolescu, a declarat că în acest moment echipele mobile monitorizează situaţia a 23 de persoane fără locuinţă care au refuzat să fie adăpostite. 

"Colaborăm cu echipele Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, la nivelul sectoarelor, astfel încât să ne asigurăm că toate persoanele care doresc să meargă la adăpost îşi găsesc un pat pentru nopţile care urmează, cu atenţie deosebită pe seara de vineri şi sâmbătă, când temperaturile vor fi cele mai scăzute", a spus ea. AGERPRES

×