x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Brașov: Sindicaliștii de la Cartel Alfa vor protesta mâine în fața Prefecturii

Brașov: Sindicaliștii de la Cartel Alfa vor protesta mâine în fața Prefecturii

25 Sep 2017   •   15:33
Brașov: Sindicaliștii de la Cartel Alfa vor protesta mâine în fața Prefecturii

Liderul Uniunii Sindicale Teritoriale Cartel Alfa Braşov, Fănică Gabor, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că peste 100 de sindicalişti vor picheta marţi sediul Prefecturii Braşov, principalele revendicări fiind blocarea transferului taxelor sociale ale angajatorului către angajat şi Modificarea legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la varianta comună a celor cinci confederaţii sindicale înaintată Guvernului.

Sursa citată a precizat că propunerea Guvernului de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat reprezintă un experiment singular, cu consecinţe negative care vor fi suportate de salariaţi.

"Nu avem garanţia că în domeniul economic se vor respecta procentele pe care le stabileşte Guvernul, pentru că, după cum se ştie, un contract colectiv de muncă este un contract între două persoane una fizică şi una juridică, care nu au legătură cu statul sau cu impunerea unei legi. O altă consecinţă va fi scăderea veniturilor nete ale angajaţilor", a spus Fănică Gabor.

Referitor la modificarea Legii dialogului social (62/2011), liderul filialei locale a Cartel Alfa a punctat faptul că, în cei 7 ani de la intrarea în vigoare a condiţionărilor abuzive din Legea dialogului social, nu s-a mai putut negocia niciun contract colectiv de muncă la nivel de sector, iar la nivel de companie, din cele aproximativ 14.000 de contracte semnate, marea majoritate, peste 85% sunt semnate de reprezentanţii salariaţilor, de cele mai multe ori desemnaţi de managerul companiei, astfel că valoarea prevederilor în beneficiul lucrătorilor în cadrul negocierilor este una de faţadă.

Reprezentantul Cartel Alfa a mai precizat că în cazul în care revendicările nu vor fi îndeplinite, sindicaliştii se pregătesc pentru data de 4 octombrie să facă un miting în faţa Guvernului, în Piaţa Victoriei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Cartel Alfa Braşov