x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Indivizii care au fost ridicați de DIICOT fiind suspectați de terorism provin din Vaslui și Roman

Indivizii care au fost ridicați de DIICOT fiind suspectați de terorism provin din Vaslui și Roman

14 Sep 2017   •   15:05
Indivizii care au fost ridicați de DIICOT fiind suspectați de terorism provin din Vaslui și Roman

Cei 4 se ocupau cu fabricarea actelor false pentru teroristi si aveau ca paravan o firmã de productie publicitarã, condusã de un individ cunoscut în mediul de afaceri drept ”Motorinã”, scrie vremeanouă.ro.

Astfel, procurorii DIICOT au reusit sã destructureze un grup infractional organizat care avea legãturi cu organizația teroristă ISIS. 

Gruparea vasluiană era condusă de Cristian Bârză, cetăţean român domiciliat în Roman, judeţul Neamţ, convertit la islam şi identificat cu indicatori de radicalizare și care a executat o pedeapsă privativă de libertate în regim de penitenciar în Germania şi în Romania. 

Cei trei vasluieni, Gabriel Pintilie, Cristian Astefãnoaei, alias Motorinã, si Mandache Constantin, erau specializati în confectionarea de documente false. În urma perchezitiilor de la Centrul de Afaceri au fost ridicate mai multe obiecte de cult islamice, bani, 16 telefoane mobile, 14 hard-diskuri, 15 laptopuri, 15 stikuri, 4 imprimante, acte de identitate false. Capul retelei, Cristian Bârzu, avea intentia de a comite atacuri cu bombã asupra trupelor speciale ale Ministerului de Interne. 

Toți cei patru indivizi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

×