x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale La un pas de un DEZASTRU. Podul Constanța din Sectorul 1 riscă să se prăbușească

La un pas de un DEZASTRU. Podul Constanța din Sectorul 1 riscă să se prăbușească

de Oana Pavelescu    |    23 Apr 2018   •   12:32
La un pas de un DEZASTRU. Podul Constanța din Sectorul 1 riscă să se prăbușească
Sursa foto: Foto: Cristian Bulfon

Bucureștenii care locuiesc în zona Chitila / Bucureștii Noi au neșansa de a fi nevoiți să trecă pe sub podul Constanța care se află la limita dintre Grivița și bulevardu Bucureștii Noi.

Podul, care a fost construit în urmă cu mai mult de 70 de ani, nu pare să fi fost reabilitat niciodată, iar acum riscă să se prăbușească. Pereții laterali stau să pice iar stâlpii de susținere din mijloc sunt măcinați, din ei desfrinzându-se bucăți fărâmițate de beton lăsând lăsând golașe armăturile de fier.

Mai mulți oameni și-au manifestat neliniștea, pe Facebook, în privința starii precare în care se află podul peste care trec trenurile și pe sub care circulă zilnic nenumărate troleibuze, tramvaie, autobuze și diverse mașini.

În anul 2016, Primăria Capitalei anunța că va demara lucrările de reabiliatre a podului:

"Constatand dificultatile de trafic in zona de incidenta a Caii Grivitei cu Bd. Bucurestii Noi si sos. Chitilei, s-au identificat surse de finantare pentru executarea giratiei si racordarea acesteia cu lucrarile de reabilitare prevazute in zona, ca urmare a finalizarii lucrarilor la metrou linia M4.

In acest sens, s-a solicitat si sprijinul Ministerului Transportului in vederea reabilitarii si restructurarii infrastructurii de cale ferata Podul Constanta, aflat in stare avansata de degradare si subdimensionat pentru necesitatile actuale."

Repararea podului făcând parte dintr-un proiect mai mare și anume Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) Bucuresti - Ilfov.

Problema este și mai complicată în hârtii cu cât podul are mai multe moașe iar una din ele este CFR.

CFR-ul spune că în noiembrie 2017 au făcut licitație și a semnat contractul pentru reabuilitare iar expertiza tehnică a fost predată în februarie 2018.

Pe data de 20 aprilie a.c. CFR încă aștepta de la Primăria Sectorului 1 certificatul de urbanism pentru demararea lucrărilor de reabilitare.

Culmea este că acest răspuns a fost dat de CFR unui consilier local al Primăriei Sectorului 1.

×
Subiecte în articol: podul constanta