x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un nou grup de migranți clandestini, salvați de Garda de Coastă din Marea Neagră

Un nou grup de migranți clandestini, salvați de Garda de Coastă din Marea Neagră

28 Noi 2017   •   12:43
Un nou grup de migranți clandestini, salvați de Garda de Coastă din Marea Neagră

Cei 66 de migranţi clandestini sosiţi în rada exterioară a Portului Constanţa în cursul serii de luni, la bordul navei turceşti de agrement ILAYDA 55, au declarat naţionalităţi irakiene, pakistaneze şi afgane, potrivit unui comunicat transmis marţi de Garda de Coastă. 

Conform directorului Gărzii de Coastă, comisar şef de poliţie Cristian Cicu, în prezent toţi cei 66 de migranţi clandestini se află în incinta terminalului de pasageri din Portul Constanţa, unde se desfăşoară procedurile de identificare, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie transportaţi provizoriu la sediul central al Gărzii de Coastă, din Constanţa, de unde vor fi preluaţi Serviciul pentru Imigrări Constanţa din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) şi redistribuiţi conform procedurilor specifice. 

"În total am identificat 66 de persoane, dintre care 24 de copii, 11 femei şi 31 de bărbaţi, care intenţionau să pătrundă în mod ilegal în ţara noastră, ei declarând că sunt cetăţeni din Irak, Pakistan şi Afganistan. Nava cu care au călătorit pe Marea Neagră, venind către ţărm dinspre zona de larg, a fost interceptată de navele Gărzii de Coastă cu sprijinul echipajelor SAR ale Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) şi adusă în siguranţă în port, în condiţii de vreme nefavorabilă. După evaluarea preliminară a stării de sănătate şi acordarea asistenţei medicale de specialitate, am început procedurile specifice de triere şi identificare a celor în cauză, cazul urmând să fie cercetat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa", a precizat Cristian Cicu. AGERPRES

×