x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 10 vacanţe care îţi dau FIORI: De la Insula Păpuşilor Posedate la Pădurea Baciu GALERIE FOTO

10 vacanţe care îţi dau FIORI: De la Insula Păpuşilor Posedate la Pădurea Baciu GALERIE FOTO

27 Mai 2014   •   08:38
10 vacanţe care îţi dau FIORI: De la Insula Păpuşilor Posedate la Pădurea Baciu GALERIE FOTO

Imaginaţia şi creativitatea speciei umane nu are limite şi secole de-a rândul generaţii întregi s-au străduit să dea viaţă viselor lor cele mai colorate sau chiar năstruşnice. Aşa s-au născut pe pământ locuri sau construcţii de o frumuseţe desăvârşită, însă imaginaţia se poate manifesta şi sub forme răutăcioase sau ciudate. O călătorie în astfel de locuri devine de neuitat, chiar dacă poate fi înfricoşătoare.

Citeşte şi Idei de CĂLĂTORIE: 10 INSULE curioase, unde animalele fac legea GALERIE FOTO

10. Insula Poveglia, Italia

Considerată cel mai bântuit loc din Italia, Poveglia este o insulă situată în apropiere de Veneţia. O dată cu epidemia de ciumă bubonică din 1576, Poveglia s-a transformat în lazaretto, spaţiu în care erau izolaţi cei atinşi de boală. Tot aici erau aduse şi corpurile neînsufleţite ale veneţienilor, pentru a fi depozitate în gropi comune sau pentru a fi arse.

Idei de CĂLĂTORIE: 7 MARI oraşe neaşteptat de FRUMOASE, subestimate pe NEDREPT de ghidurile turistice FOTO

Se spune că în acele vremuri sumbre au fost aduse pe Poveglia nu mai puţin de 160.000 de trupuri, a căror cenuşă acoperă şi astăzi insula. În 1922 a fost ridicată pe insulă o clădire care funcţiona ca spital de boli mintale. Legenda spune că medicul care se ocupa de azil a efectuat o serie de experimente pe pacienţii săi, torturându-i şi măcelărindu-i. În cele din urmă el a înnebunit şi s-a sinucis, sărind din turnul clopotniţei. Mai mult, se spune că el ar fi supravieţuit căderii, dar a fost înghiţit de o ceaţă deasă şi a dispărut. În 1968 spitalul a fost închis, iar insula a fost abandonată.

Descoperă mai multe locaţii de vacanţă cu totul îngrozitoare pe RomâniaTV.net.

×