x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 34 de aplicaţii ale pompierilor în "zgârâie norii" Bucureştiului

34 de aplicaţii ale pompierilor în "zgârâie norii" Bucureştiului

06 Aug 2009   •   00:00

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dealu Spirii" al municipiului Bucureşti a demarat astăzi o serie de aplicaţii tactice în 34 de clădiri înalte şi foarte înalte din Capitală. Ele au ca scop eficientizarea gestionării unor situaţii de urgenţă produse de incendii. Exerciţiile se vor desfăşura până la sfârşitul lunii noiembrie 2009.



Potrivit Biroului de presă al Prefecturii Bucureşti, citat de Agerpres, aplicaţiile sunt organizate în clădiri de birouri, locuinţe, hoteluri sau spitale de către membrii Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţie, Jandarmerie, Ambulanţă şi servicii publice deconcentrate.

Exerciţiile urmăresc verificarea modului în care sunt puse în aplicare planurile de acţiune, cooperare şi intervenţie pentru limitarea efectelor unui incendiu, realizarea unei informări complexe a populaţiei privind modul de comportament în astfel de situaţii, verificarea modului de organizare, desfăşurare şi coordonare unitară a acţiunilor de salvare şi evacuare a persoanelor şi bunurilor din zona afectată, a modului de conducere, coordonare şi intervenţie a forţelor participante.

De asemenea, prin aceste aplicaţii se urmăreşte evaluarea posibilităţilor de acţiune ale forţelor implicate în funcţie de resursele tehnico - materiale existente, verificarea modului de funcţionare a sistemului de alimentare cu apă (hidranţi exteriori, interiori, instalaţii de stingere etc.), precum şi verificarea posibilităţilor de acces la obiectiv şi în interiorul acestuia.

Primul exerciţiu tactic se va desfăşura joi, începând cu ora 10,00, la Bucharest Tower Center, din bulevardul Ion Mihalache nr. 15-17, sector 1.

×
Subiecte în articol: observator