x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A apărut o nouă înregistrare cu Iulian Gherguţ, românul răpit în Burkina Faso

A apărut o nouă înregistrare cu Iulian Gherguţ, românul răpit în Burkina Faso

30 Aug 2015   •   08:58
A apărut o nouă înregistrare cu Iulian Gherguţ, românul răpit în Burkina Faso
Sursa foto: Foto: Antena 3

Un filmuleţ în care apare românul răpit în Burkina Faso, Iulian Gherguţ, a fost făcut public. Românul este înconjurat de militanţi ai grupării Al Murabitun, iar în nmesajul pe care îl transmite face apel la familie şi la statul român să înceapă negocierile cu cei care l-au răpit.

Citește și Radu Tudor: Responsabilitatea principală este a companiei care l-a angajat pe Iulian Gherguţ

Românul a fost răpit, în luna aprilie, de persoane înarmate, la o mină de mangan din Burkina Faso. De la acel moment, autoritîăţile române au format o celulă de criză, care să se ocupe de această situaţie şi să îl aducă pe român înapoi în ţară. 

Citește și MAE: Celula de criză confirmă că persoana care apare în materialul video e cetăţeanul român Iulian Gherguţ


Într-o înregistrare publicată anterior, liderul grupării anunţa că toate părţile implicate trebuie să negocieze eliberarea românului. 


Foto: Captură video Antena 3
 
"Suntem gruparea Al-Mourabitoun şi cerem Guvernului României să-si asume întreaga responsabilitate pentru negocierile privind ostaticul român. Şi Guvernul României va purta întreaga responsabilitate penrtu soarta ostaticului, în cazul în care întârzie sau nu face nicio acţiune pentru eliberarea ostaticului", spunea liderul teroriştilor.


Foto: tractors.pk

Cristian Toteştean, şef secţie Externe Antena 3, a explicat că materialul se încadrează în logica grupărilor de acest fel, care, când au ceva de transmis, folosesc intens internetul.











×