x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Actorul Bogdan Stanoevici a fost răpus de Covid-19

Actorul Bogdan Stanoevici a fost răpus de Covid-19

12 Ian 2021   •   11:01
Actorul Bogdan Stanoevici a fost răpus de Covid-19
Sursa foto: antena3

Actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni și candidat la Președinția României, a  murit , în această noapte, fiind răpus de Covid-19, a anunțat Antena 3. Stanoevici se afla internat la Institutul Inimii C.C. Iliescu.
 

.

Bogdan Stanoevici a fost internat la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală pe 16 decembrie. La două zile distanță, era dus la Terapie Intensivă în stare gravă. 

Pe 24 decembrie, Bogdan Stanoevici a fost preluat de la Spitalul ”Sf. Pantelimon” din Capitală, iar în prezent se afla internat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu, unde a suferit mai multe intervenții chirurgicale.

Acolo, viața fostului ministru era în mâinile echipei coordonate de prof. dr. Șerban Bubenek.

Bogdan Stanoevici a fost trecut pe oxigenare extracorporală, o intervenție delicată, realizată prin procedura ECMO, în scopul de a-i pune plămânii în repaos total pentru o perioadă de 7-15 zile.

Actorul Bogdan Stanoevici a fost unul dintre contestatarii măsurilor de protecție luate de autorități.

”Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative.

Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, declara Stanoevici la vremea respectivă.

Bogdan Stanoevici avea 62 de ani și a fost director al Circului Globus (2007-2010), ministru pentru românii de pretutindeni în Guvernul Ponta, a candidat la alegerile prezidențiale din 2019, iar la alegerile parlamentare din acest an a candidat din partea Partidului Ecologist Român în județul Mureș.

Bogdan Stanoevici a fost absolvent (promoția 1982) al I.A.T.C. „I. L. Caragiale” din București. În mai 1989 s-a stabilit prin căsătorie în Franța, unde și-a continuat cariera. Bogdan Stanoevici a emigrat când se afla pe culmile succesului datorită filmului “Sania albastră”, care s-a bucurat la vremea aceea atât de atenția publicului, cât și a criticilor de specialitate. În Franța și-a continuat meseria de actor, jucând alături de nume celebre ca: Gerard Depardieu și Barbara Schultz. S-a reîntors în România în 2011. Unul dintre cele mai recente proiecte din care a făcut parte Bogdan Stanoevici este serialul „Fructul oprit” de la Antena 1, producător Ruxandra Ion. În Fructul oprit Bogdan Stanoevici a jucat rolul lui Marius Cristescu.

×
Subiecte în articol: Bogdan Stanoevici