x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alte emotii - Gata testele nationale, incepe Bacalaureatul

Alte emotii - Gata testele nationale, incepe Bacalaureatul

de Eugenia Mihalcea    |    26 Iun 2006   •   00:00

Absolventii claselor a XII-a incep de azi examenul de Bacalaureat. Circa 200.000 de tineri vor sustine prima proba a examenului national, si anume Limba si literatura romana oral. Aceasta se va desfasura si maine, 27 iunie. Probele scrise incep la data de 3 iulie. Pentru sesiunea iunie-iulie 2006 a acestui examen s-au inscris 191.299 de elevi, repartizati in 571 centre de examen. Probele orale incep la ora 9:00 si au caracter public, iar examinarea se va realiza, in prezenta a cel putin trei candidati, de cei doi profesori examinatori din comisie.

Probele orale sunt eliminatorii. Candidatul care a obtinut o nota sub 5 sau nu s-a prezentat la o proba orala este declarat "respins", respectiv "neprezentat" la examenul de Bacalaureat si nu mai participa la probele urmatoare. De asemenea, nu se admit contestatii la probele orale si practice din cadrul examenului de Bacalaureat. (Eugenia Mihalcea)

REZULTATE SLABE
Irina Badiu de la Scoala "Stefan cel Mare" din Focsani este singurul candidat din judetul Vrancea care a obtinut in acest an media generala 10 la testele nationale, informeaza Rompres. Din cei 3.273 de candidati inscrisi la examen 75,13% au promovat, iar 24,87% au fost respinsi. La testele nationale 2006, in judetul Vrancea au participat si 65 de absolventi din anii trecuti.

×
Subiecte în articol: observator