x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antena 3 face un cadou Uniunii Europene. Sorin Oprescu: "Îmi doresc o Românie pentru Europa, egală cu toate celelalte ţări ale Europei!"

Antena 3 face un cadou Uniunii Europene. Sorin Oprescu: "Îmi doresc o Românie pentru Europa, egală cu toate celelalte ţări ale Europei!"

09 Mai 2013   •   12:28
Antena 3 face un cadou Uniunii Europene. Sorin Oprescu: "Îmi doresc o Românie pentru Europa, egală cu toate celelalte ţări ale Europei!"
UPDATE: "Azi, 9 mai, românii au o dublă sărbătoare - România s-a proclamat stat independent în 1877 şi tot azi este ziua marii familii a Europei.
 
Această coincidenţă este un semn probabil ceresc. Îmi doresc o Românie pentru Europa, dar care este independentă, egală cu toate celelalte ţări ale Europei.

Sunt onorat de colaborarea cu Antena 3, ideile care s-au materializat în imensul steag arată volumul nostru de credinţă, încrederea care este mare şi în celelalte state ale UE", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, la recepţia organizată la Palatul Parlamentului.

"Este e coincidenţă fericită (Ziua Independenţei României - n.r.) cu Ziua Europei, are o conotaţie directă pentru noi, pentru că putem să fim şi suntem europeni. Românii sunt europeni de mâna întâi", a spus directorul Antenei 3, Mihai Gâdea, la recepţia organizată cu prilejul Zilei Europei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a felicitat Antena 3 pentru iniţiativa de a realiza acest steag imens al Uniunii Europene.
 
"Felicitări pentru iniţiativă, renaşte mândria de a fi român, european. Aveţi în Parlamentul României un sprijin şi un susţinător în tot ce înseamnă a fi european", a spus Zgonea.

--------------------------------------------

Astăzi, 9 mai, este ziua Europei şi, pentru că ne mândrim că suntem un stat european, Antena 3 a pregătit un cadou pentru UE: un steag de dimensiuni impresionante, care a fost amplasat în faţa Palatului Parlamentului. Evenimentul este însoţit de o recepţie oferită de Primăria Capitalei, la care sunt invitate persoane importante ale societăţii româneşti.

O mică armată de oameni a avut nevoie de trei zile şi trei nopţi de muncă la foc continuu, pentru ca totul să iasă perfect, având în vedere că drapelul cântăreşte 800 de kilograme şi măsoară 100 de metri lăţime şi 140 de metri lungime. Bucăţile imense de pânză au fost puse cap la cap de câteva croitorese iscusite de la Fabrica de Steaguri, iar stelele, simbolul Uniunii, au fost cusute manual după ce drapelul a fost întins pe Aerodromul din Clinceni.

Steagul imens al Uniunii Europene este primul pas spre marele cadou pe care Antena 3 îl pregăteşte românilor: un loc în cartea recordurilor prin realizarea celui mai mare steag naţional din lume.

×
Subiecte în articol: ziua europei receptie antena 3