x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Artera Buzeşti-Berzei-Uranus, deschisă circulaţiei în câteva zile

Artera Buzeşti-Berzei-Uranus, deschisă circulaţiei în câteva zile

10 Ian 2014   •   15:30
Artera Buzeşti-Berzei-Uranus, deschisă circulaţiei în câteva zile

Sorin Oprescu, edilul Capitalei, a verificat astazi stadiul lucrarilor la Strapungerea Buzesti-Berzei-Uranus, fiind prezent si la probele de circulatie pentru tramvaiele care vor circula pe noua artera.

“Am promis ca voi realiza acest proiect si m-am tinut de cuvant. Singurul lucru care ma intereseaza acum este ca cetatenii Bucurestiului sa beneficieze de aceasta lucrare. Soferii bucuresteni, si nu numai, vor vedea singuri care este utilitatea acestui drum si tot ei vor putea sa aprecieze descongestionarea traficului din aceasta zona. Noul boulevard va permite traversarea acestei zone in doar cateva minute si sunt convins ca, odata data in folosinta aceasta lucrare, circulatia in Bucuresti va fi mult mai organizata ”, a explicat Primarul Capitalei.

Oprescu a mentionat ca lucrarile la noul bulevard au fost finalizate, in acest moment lucrandu-se doar la elementele pentru siguranta circulatiei: semnalizarea verticala si orizontala si semaforizari.

“ Lucrarea va putea fi pusa in functiune in cateva zile, odata ce vor fi finalizate toate probele si verificarile necesare. Cel mai important lucru este, inainte de toate, siguranta rutiera, a celor care vor traversa aceasta zona cu masina, mijloacele de transport in comun etc”.

In ceea ce priveste etapa a II a a acestui proiect, Vasile Parvan – intersectia Calea Rahovei cu b-dul Tudor Vladimirescu, Primarul General a explicat ca Municipalitatea are nevoie de obtinerea tuturor avizelor necesare pentru demararea lucrarilor.

Potrivit Primariei Capitalei, Bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus se poate deschide traficului, hotararea instantei privind anularea unor autorizatii, nu impiedica receptia lucrarilor.
"In conformitate cu art 37 alin 2 din legea 50/1991 privind regimul de autorizare a lucrarilor, receptia se face la terminarea lucrarilor. Receptia este o operatiune care nu este cuprinsa in autorizatia de construire ci constata daca s-au efectuat toate oepratiunile prevazute in autorizatie. 
 
Avand in vedere faptul ca lucrarile prevazute in cele 2 autorizatii suspendate au fost efectuate in totalitate, sentinta privind suspendarea celor doua autorizatii nu impiedica realizarea receptiei lucrarilor, acesta fiind o operatiune distincta fata de cuprinsul si continutul autorizatiei", precizeaza PMB.
 
Chiar si in aceasta situatie, Municipalitatea va exercita caile de atac prevazute de lege. Astfel, Hotărârea instantei va fi atacată cu recurs, in conditiile dispozitiilor art.14, alin.4 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004.

×