x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Barjă încărcată cu sute de tone de îngrăşământ chimic, scufundată în Dunăre

Barjă încărcată cu sute de tone de îngrăşământ chimic, scufundată în Dunăre

12 Feb 2015   •   10:38
Barjă încărcată cu sute de tone de îngrăşământ chimic, scufundată în Dunăre

Un convoi românesc cu trei barje plecat din Vukovar, Croatia, cu destinaţia Moldova Veche, a eşuat la mai puţin de 300 de metri de destinaţia finală. În apropierea portului, marinarii au constatat că una dintre barje a început să ia apă. Pentru a nu pune în pericol toata încărcătură au decis să desprindă barja, care s-a scufundat la 15 metri adâncime, relatează stiriletvr.ro.

Ambarcaţiunea era încărcată cu aproape 850 de tone de îngrăşământ de fertilizare pe bază de fosfor, azot şi potasiu. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Administraţiei Apelor Române, Garda şi Agenţia de Mediu pentru a verifica dacă există riscul poluării apelor Dunării.

Martorii spun că barja era încărcată prost şi s-a scufundat în mai puţin de oră.

La faţa locului au fost duse laboratoare mobile pentru a verifica dacă apa Dunării a fost poluată. Specialiştii spun că îngrăşămintele au fost bine ambalate şi deocamdată nu vor polua apa. Traficul în şenalul navigabil al Dunării nu a fost afectat.

Cazul este cercetat de o comisie din care fac parte şi reprezentanţi ai Administraţiei Portuare de la Turnu Severin. Specialiştii de la Administraţia fluvială Dunărea de Jos vor încerca în zilele urmatoare să repună barja pe linia de plutire sau să recupereze încărcătura.

×