x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Big Brother" - Scoala supersupravegheata

"Big Brother" - Scoala supersupravegheata

de Eugenia Mihalcea    |    Petru Zoltan    |    02 Mar 2006   •   00:00
"Big Brother" - Scoala supersupravegheata

30 de camere de luat vederi cu infrarosu, sistem antiefractie in calcelarie si interfoane la fiecare etaj. Acestea sunt dotarile Scolii 56 "Jose Marti" din Capitala, incepand de ieri.
Sistemul integrat de securitate al scolii, care a costat 1,8 miliarde de lei vechi, prin generozitatea a trei firme private. Conform inspectorului general scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, alte 35 de unitati scolare din Bucuresti au sisteme de supraveghere. Asta in timp ce, conform unui raport al Inspectoratului General de Politie Bucuresti, dat publicitatii in contextul violentei din scoli, se arata ca 72 de unitati scolare din Capitala se afla in zone de risc. Sistemul video de la "Jose Marti" monitorizeaza interiorul si exteriorul scolii. 20 de camere sunt instalate in interior, iar zece sunt montate in exterior pentru vizualizarea curtii scolii.
La fiecare etaj sunt instalate interfoane pentru a se putea comunica cu profesorul de serviciu. In cancelarie se va intra pe baza de carduri. "Acest sistem inregistreaza pe banda video si poate fi folosit ca proba in instanta", a declarat comisarul sef din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Gheorghe Popa.

Pe de alta parte, comisarul a precizat ca toate filmuletele cu elevi care se bat la scoala, care au aparut in ultima vreme in mass-media, nu sunt semne de violenta. Gheorghe Popa a spus ca se poate vorbi de violenta atunci cand au loc furturi, violuri.

Directorul Liceului "Iulia Hasdeu" din Bucuresti, Doina Melinte, este si ea interesata de un astfel de sistem de supraveghere. "Vom strange bani de la parintii elevilor, Primarie si de la alti sponsori pentru a putea beneficia si liceul nostru de acest sistem de supraveghere", a declarat Doina Melinte.

"INVIDIE"
"Vom strange bani de la parintii elevilor, Primarie si de la alti sponsori pentru a putea beneficia si liceul nostru de acest sistem de supraveghere"
Doina Melinte
Directorul Liceului "Iulia Hasdeu"

×
Subiecte în articol: observator