x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campanie internationala - Stop violentei in familie!

Campanie internationala - Stop violentei in familie!

de Monica Andrei Capatos    |    25 Noi 2006   •   00:00

Mii de femei sunt batute, iar, saptamanal, una este omorata de sot. O statistica socanta care a mobilizat Primaria Sectorului 3 sa se asocieze cu o organizatie nonguvernamentala pentru a stopa fenomenul.

"Violentei nu-i sta bine oriunde s-ar afla. Trebuie sa tratam efectele actelor de agresivitate si sa protejam femeile aflate intr-o asemenea situatie", a spus Liviu Negoita, primarul Sectorului 3. Astfel, timp de doua saptamani, va incepe o campanie stradala de prevenire a violentei impotriva femeii, actiunea de distribuire a unor materiale informative, care incepe astazi, fiind simultana cu cele desfasurate in peste 60 de state. La acest eveniment va participa si Patriarhia Romana, preotii vor tine predici in timpul slujbei de duminica despre prevenirea violentei.

De asemenea, zece siluete rosii, din plastic, numite "martorele tacute", care "spun" povestea cate unei femei ucise, vor fi afisate in mai multe locuri in Bucuresti.

In Capitala sunt cinci adaposturi pentru femeile violentate, unele de urgenta, unde pot sta cel mult 72 de ore, iar altele, care ofera adapost pentru maximum sase luni. Cele care vor sa primeasca ajutor pot suna la 983 sau 3114636. La aceste numere pot apela si barbatii agresati de sotiile lor nervoase, conform statisticilor, 28% aflandu-se intr-o astfel de situatie.

×
Subiecte în articol: observator