x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cât de periculos este pupatul icoanelor

Cât de periculos este pupatul icoanelor

15 Oct 2014   •   09:48
Cât de periculos este pupatul icoanelor

Pupatul icoanelor atunci când treci pragul bisericilor este un obicei practicat cu strictețe de credincioși. Dincolo de semnificația religioasă, medicii atrag atenția că acest gest atât îndrăgit de români te poate trimite la spital cu boli de care cu greu vei mai scăpa.

Stafilococul, streptococul sau candidoza sunt doar câteva din afecțiunile transmisibile prin salivă și deci ușor de contactat atunci când săruți o icoană imediat după ce alte sute de persoane au făcut același lucru.

Citeşte şi Pericolul din APA SFINŢITĂ de la biserică. Riscurile sunt enorme dacă este consumată

Medicii susțin că o condiție esențială în transmiterea acestor boli este cât de rapid este contactul cu icoana după o altă persoană. Cu alte cuvinte, riscul de a contacta o boală este mai scăzut dacă trec cel puțin câteva minute de când altcineva și-a lăsat saliva în respectivul loc. La fel de importantă este și cantitate de salivă lăsată acolo.

"Condiţia esenţială este cât de rapid este contactul cu icoana după o altă persoană. Lucrurile nu mai sunt aşa periculoase dacă trec câteva minute. Depinde de cantitatea de salivă lăsată acolo", a declarat, pentru ROMÂNIATV.NET, Veliscu Daniela, medic de familie.

Citeşte şi De ce să nu foloseşti NICIODATĂ uscătoarele de mâini din toaletele publice

Potrivit medicului, bolile şi infecţiile care pot fi contactate prin pupatul icoanelor sunt: "o candidoză, un streptococ, un stafilococ, mai mult de atât, mai greu. Pot fi îngrijorătoare dacă nu sunt tratate prompt. Nu sunt lucruri foarte grave, dar sunt lucruri care trebuiesc tratate în momentul în care apar. Pentru cei care merg la biserică, să se protejeze de aşa ceva, să evite totuşi contactul direct cu icoana, cu sticla".

Pe RomâniaTV.net regăseşti mai multe pericole la care te expui atunci când pupi icoanele.

×