x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Rompetrol - Cei doi americani, din nou la arestare

Cazul Rompetrol - Cei doi americani, din nou la arestare

de Violeta Fotache    |    09 Mai 2006   •   00:00

Daca in cazul omului de afaceri Dinu Patriciu, instanta a stabilit definitiv ca acesta va fi cercetat in stare de libertate, situatia partenerilor sai americani nu a fost clarificata definitiv.

Daca in cazul omului de afaceri Dinu Patriciu, instanta a stabilit definitiv ca acesta va fi cercetat in stare de libertate, situatia partenerilor sai americani nu a fost clarificata definitiv.
Philip Stephenson si Richard Colin Hart au venit ieri la Tribunalul Bucuresti pentru rejudecarea cererii de arestare a lor. Magistratii au purces din nou la audierea lor. Primul a fost Philip Stephenson, intervievarea acestuia durand patru ore. A urmat Colin Hart. Dupa audierea acestora, judecatorii au discutat fondul propunerii de arestare a celor doi, astfel cum a fost formulata de procurorii Parchetului instantei supreme. Dupa sase ore de dezbateri, judecatorii au amanat pronuntarea verdictului pana la 16 mai.

ACUZATII. Procurorii au cerut, din 16 februarie, arestarea cetatenilor americani Philip Stephenson si Richard Colin Hart, pentru ca, incepand cu luna ianuarie, acestia s-ar fi sustras anchetei, plecand din Romania. Cum acestia s-au prezentat insa la proces, la data de 3 martie, Tribunalul a respins arestarea preventiva a celor doi americani. Recursul formulat insa de procurorii instantei supreme a adus din nou cererea de arestare la Tribunal, dupa ce Curtea de Apel a decis rejudecarea propunerii, din motive procedurale. Cei doi sunt acuzati, printre altele, de manipularea pietei de capital, spalare de bani, dezvaluire de informatii privilegiate, vanzare pe seama societatii Rompetrol SA de actiuni despre care aveau cunostinta ca sunt vadit inferioare valorilor efective, in scopul obtinerii, pentru sine sau pentru alte persoane, a unui folos, in paguba societatii.

×
Subiecte în articol: observator