x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine l-a avertizat pe Scutaru , obligandu-l sa demisioneze?

Cine l-a avertizat pe Scutaru , obligandu-l sa demisioneze?

de Dan Constantin    |    03 Apr 2015   •   13:21
Cine l-a avertizat pe Scutaru , obligandu-l sa demisioneze?

Demisia lui George Scutaru din functia de consilier prezidential pe probleme de securitate nationala a ramas invaluita in mister. Nici demisionatul, nici Administratia Prezidentiala nu au lamurit in vreun fel plecarea brusca din post a celui care avea sanse mari sa ocupe postul de Director al SRI.

S-au facut insa speculatii prin prisma intereselor celor care le-au lansat. Scutaru era , ba ''agatat'' de un serviciu strain de informatii din vremea cand facea studii la Moscova, ba fusese obligat sa demisioneze pentru ca propusese retragerea trupelor romane din Afganistan sau , mai grav, sustinuse suspendarea lui Basescu in 2012.

Motivul demisiei, justificat vag de Cotroceni prin ''motive personale''apare acum mult mai prozaic- Scutaru este implicat, fiind cercetat de DNA acum in dosarul de mita pentru care a fost arestat fostul Presedinte al Consiliului judetean Buzau.

Partea urata a problemei apare cand Bigiu a declarat ca banii au fost folositi in campania electorala a PNL in 2008 si au fost parte a unui traseu fraudulos de retrocedari de terenuri . Suma se ridica la 250 000 de euro , bani care au ajuns la ministrul de interne de atunci, Cristian David.

Mita luata de Bigiu nu s-a oprit insa la campania din 2008, deoarece el a fost retinut si arestat in decembrie 2014, cand '' '''recupera'' 50 000 de euro .Perioada era cea a definitivarii deconturilor pentru campania prezidentiala care abia se incheiase.

Scutaru a demisionat in luna martie 2015 cand , aflat in pozitia de consilier prezidential era beneficiarul de informatii de la institutiile specializate.

Din precizarile repetate ale SRI a rezultat ca in cauze penale, daca intervin cercetari sau suspiciuni asupra persoanelor care primesc informatii, acestea nu mai primesc NICI O INFORMATIE referitoare la cazurile respective.

Atunci, a fost a avertizat Scutaru George in legatura cu dosarul de mita de la Buzau care duce spre conducerea PNL., ceeace i-ar fi motivat demisia intempestiva din cadrul Administratiei Prezidentiale?

Circuitul informatiilor in acest cazar trebui elucidat pentru a elimina suspiciunile de distributie neautorizata.

×