x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine se va arde la Spitalul de arşi? CE VEDETE AU FRAUDAT ASIGURĂRILE DE SĂNĂTATE

Cine se va arde la Spitalul de arşi? CE VEDETE AU FRAUDAT ASIGURĂRILE DE SĂNĂTATE

25 Apr 2014   •   12:34
Cine se va arde la Spitalul de arşi? CE VEDETE AU FRAUDAT ASIGURĂRILE DE SĂNĂTATE

Ancheta deschisă de procurori la Spitalul de Arși din București vizează și conducerea acestei unități medicale de elită. Sursele judiciare au lăsat să se înțeleagă răspunderea unor medici, dar și a unor complicități la nivel managerial în fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate.

Descinderile și ridicarea de acte medicale caută să demonstreze că pacienții erau internați în regim de urgență și apoi beneficiau de operații estetice decontate de casa de asigurări, deși aceste intervenții nu sunt acoperite legal de casă. Bugetul Spitalului de arși din București se ridică la circa 15 milioane de lei anual, asigurat în proporție majoritară de decontările pentru servicii  medicale.

Directorul medical al spitalului, care girează conform informației disponibile pe site-ul instituției și funcția de manager, este doctorul Stan Vitalie, născut în 1971 la Chișinău, a cărui declarație de avere arată că are o proprietate la Mogoșoaia împreună cu Marcenco Natalia, medic la același spital, care este specialistă în efectuarea de implanturi și operații estetice.

Marcenco a absolvit medicina la Chișinau și din anul 2000 lucrează în România. Ancheta parchetului se bazează și pe declarațiile unor vedete din showbiz care au beneficiat de intervenții estetice în regim ilegal care plăteau direct medicilor operațiile decontate ulterior de casa de asigurări de sănătate.

Aceleași surse indică și un denunț din Republica Moldova al unui medic aflat în conflict de familie cu doctorița Marcenco Natalia. Anul trecut, o anchetă jurnalistică a unei televiziuni a prezentat negocierea unei operații de implant frauduloase, filmată cu camera ascunsă la acest spital. Atunci, Vitalie Stan a declarat că nu îl poate sancționa pe medicul negociator, deoarece frauda nu s-a produs.

Conducerea spitalului, consiliul de administrație si Casa Naționala de Asigurări de Sănătate nu au dat până acum informații legate de ancheta în curs. (C.D.)

×