x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Contraatac - Control la RAAPPS

Contraatac - Control la RAAPPS

de Monica Iordache Apostol    |    Oana Stancu Zamfir    |    09 Mar 2006   •   00:00
Contraatac - Control la RAAPPS

Pe fondul relatiilor tensionate Guvern - Cotroceni, PNL - PD, echipa Tariceanu a decis sa ia la bani marunti activitatea RAAPPS, acolo unde "seful", Cristian Vlaicu, ar fi omul Elenei Udrea, fosta sefa a Cancelariei lui Basescu si actual membru PD care s-a remarcat dupa plecarea de la Cotroceni prin atacurile publice la premierul Tariceanu. "Frontul" nu este nou. Anul trecut, toti liberalii din conducerea Regiei Patrimoniului de Stat, in frunte cu Vlad Moisescu, consilierul lui Tariceanu, au demisionat, acuzand amestecul Elenei Udrea in politica regiei. Moisescu declara chiar presei ca Vlaicu este omul sotilor Udrea - Cocos si ca acesta a preluat fraiele regiei, restrangand atributiile celorlalti.

PARAVAN. In sedinta de Guvern de ieri, Tariceanu i-a cerut ministrului delegat pentru control, Cristian David, sa faca un control la RAAPPS, pornind de la o nota a secretarului general Mihai Voicu in legatura cu contractul Dracula Park, incheiat in 2003. Mai exact, Voicu atragea atentia ca, desi CA al RAAPPS a decis inca de acum un an rezilierea contractului, procedurile nu au fost nici pana acum finalizate.

Cu alte cuvinte, o decizie luata de regie in februarie 2005, pe cand oamenii lui Tariceanu faceau parte din Consiliul de administratie, dupa ce si Traian Baseascu ceruse acest lucru, este tergiversata de omul Elenei Udrea.

In realitate, controlul la RAAPPS a demarat cu vreo doua zile in urma, ne-au declarat surse guvernamentale. "Este un control anual, independent de cel al Curtii de Conturi, dar care pleaca si de la anumite aspecte semnalate in presa", ne-a declarat un membru al Cabinetului.

×
Subiecte în articol: observator