x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce nu a avut Sergiu Nicolaescu slujbă. Cărmăzan: Şase ore am negociat cu Patriarhia

De ce nu a avut Sergiu Nicolaescu slujbă. Cărmăzan: Şase ore am negociat cu Patriarhia

10 Ian 2013   •   10:21
De ce nu a avut Sergiu Nicolaescu slujbă. Cărmăzan: Şase ore am negociat cu Patriarhia

Cel mai bun prieten al regizorului Sergiu Nicolaescu, Ioan Cărmăzan, a declarat, miercuri, la România TV, că soţia regretatului cineast ar fi vrut ca acesta să beneficieze măcar de o slujbă în biserică, înainte de a fi incinerat, dar Patriarhia a refuzat. Regizorul şi scenaristul Ioan Cărmăzan a precizat că este puţin probabil ca urna cu cenuşa lui Sergiu Nicolaescu să fie dusă la Târgu Jiu, deoarece este "prea departe".

Ioan Cărmăzan a dezvăluit, în emisiunea "Ultima Oră", că el şi văduva lui Sergiu Nicolaescu au negociat timp de şase ore cu reprezentanţii Patriarhiei pentru ca regretatul regizor să poată avea parte de o slujbă înainte de a fi incinerat, scrie RTV.NET

"În dimineaţa morţii lui, eu am plecat cu Dana la Caşin pentru că am vrut să-l ducem acolo prima dată. Şi acolo, pe trepte, ea mi-a spus că vrea să fie incinerat. Mi-a spus sec şi hotărât. Eu n-am întrebat-o, am luat lucrurile de bune. Dana şi-a dorit să fie o rugăciune sau să-l punem într-o biserică, dar să se respecte treaba asta cu incinerarea. N-am obţinut asta. Deşi, când a murit Mircea Veroiu şi a fost incinerat, Sergiu s-a bătut ca Veroiu să aibă un preot care să spună o rugăciune şi a obţinut. Negocierile au durat 6 ore, am vorbit cu secretarul mitropolitului. Şase ore în care ne-am dat seama că nu putem să-l punem într-o biserică şi a început nebunia cu unde-l ducem", a povestit Ioan Cărmăzan.

Citeşte pe RTV.NET mai multe declaraţii ale lui Ioan Cărmăzan despre slujba dorită pentru incinerarea lui Sergiu Nicolaescu.


×