x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA solicită redeschiderea urmăririi penale pentru Darius Valcov şi alte opt persoane

DNA solicită redeschiderea urmăririi penale pentru Darius Valcov şi alte opt persoane

31 Iul 2015   •   00:07
DNA solicită redeschiderea urmăririi penale pentru Darius Valcov şi alte opt persoane

DNA solicită redeschiderea urmăririi penale faţă de fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov şi alte opt persoane acuzate de fapte de corupţie. Magistraţii Tribunalului Olt au decis joi să amâne luarea unei decizii privind solicitarea DNA pe 13 august.

Potrivit încheierii de şedinţă, instanţa a amânat cauza din lipsă de procedură pentru două dintre persoanele învinuite, respectiv Paul Stănescu şi Ovidiu Ramba şi dat un nou termen de judecată, la data de 13 august.

În cauza având ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale, aflată pe rolul Tribunalului Olt, mai au calitatea de învinuiţi: fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina; preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Paul Stănescu; vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu; soţia deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu; oamenii de afaceri Ovidiu Ramba, Laurenţiu Şerban, Cristian Tomescu, Bogdan Langa.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Olt pe 20 iulie, a avut primul termen pe 23 iulie, când reprezentanţii Parchetului au cerut un alt termen pentru citarea suspecţilor, iar la termenul de joi, dintre învinuiţi s-a prezentat numai Darius Vâlcov. Şedinţa nu a fost publică.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a declarat presei, referitor la această cauză, că nu consideră că îl priveşte şi că este posibil ca în dosar să fi apărut elemente noi, dar faţă de alte persoane.

"Este o cerere a procurorilor, priveşte un grup de persoane. Consider că, în ceea ce mă priveşte, nu se va justifica nimic şi ca atare aşteptăm mai departe. (...)", a spus Oprescu. Întrebat dacă este acuzat de spălare de bani, vicepreşedintele CJ Olt a negat şi a menţionat că este vorba de o reclamaţie ce nu s-a adeverit. "Nu mă acuză procurorii de spălare de bani. Este vorba despre o reclamaţie care a fost, care nu s-a adeverit, iar în momentul de faţă procurorii cer redeschiderea dosarului deoarece au elemente noi, probabil faţă de alte persoane. Nu consider că mă priveşte", a conchis Oprescu.

În urmă cu trei ani, fostul deputat de Olt, Nicolae Stan, fost primar al comunei Coloneşti, a reclamat la DNA fapte de corupţie în legătură cu contracte încheiate de primăria Slatina, în perioada în care a Darius Vâlcov a fost primar, cu firme ale oamenilor afaceri Cristian Tomescu, Bogdan Langa, Laurenţiu Şerban şi Ovidiu Ramba. DNA Craiova a emis ordonanţă de netrimitere în judecată la sesizările şi reclamaţiile lui Nicolae Stan. Aceasta a atacat ordonanţa procurorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care, în 2014, a respins plângerea formulată de Nicolae Stan şi l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată.  

×