x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două mari companii din IT suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la 35 milioane de euro

Două mari companii din IT suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la 35 milioane de euro

06 Mai 2015   •   14:15
Două mari companii din IT suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la 35 milioane de euro
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES
Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR a efectuat miercuri dimineaţa 24 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, pentru destructurarea a două reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală în domeniul prestării de servicii de monitorizare prin GPS şi IT. 
 
Potrivit unui comunicat al IGPR, la acţiune participă 80 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, două echipaje de intervenţie de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi un specialist criminalist. 
 
Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţişti sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. 
 
Din cercetări a reieşit că în circuitele infracţionale sunt implicate două mari companii care desfăşoară activităţi în domeniile vizate, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive cu alte şase societăţi comerciale din România şi trei firme străine. 
 
În acest mod, în perioada 2008 - 2012, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu aproximativ 35 de milioane de euro. 
 
În cadrul acţiunii, vor fi puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri şi vor fi dispuse măsurile legale. 
 
Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

×