x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Expoziţie de tehnică şi exerciţii demonstrative în Parcul Carol, de Ziua Forţelor Terestre

Expoziţie de tehnică şi exerciţii demonstrative în Parcul Carol, de Ziua Forţelor Terestre

21 Apr 2018   •   10:40
Expoziţie de tehnică şi exerciţii demonstrative în Parcul Carol, de Ziua Forţelor Terestre

Ziua Forţelor Terestre va fi marcată sâmbătă, în Parcul Carol din Capitală, printr-o expoziţie de tehnică, exerciţii demonstrative şi activităţi cultural-recreative, iar duminică manifestările organizate cu această ocazie vor continua la Mall AFI Cotroceni.

Sâmbătă, în Parcul Carol I, între orele 11,00 - 20,00 vor fi organizate: o expoziţie de tehnică, ateliere de prezentare a armamentului, standuri de promovare a profesiei militare şi activităţi cultural-recreative, informează Ministerul Apărării Naţionale, într-un comunicat de presă.

"Militari din forţele terestre vor prezenta tehnica de luptă, armamentul şi echipamentele din dotare, exerciţii demonstrative de intervenţie a echipei EOD, exerciţii de supravieţuire, procedee de escaladare şi traversare cu ajutorul funicularului, tehnici de autoapărare, precum şi exerciţii de mânuire a armamentului. De asemenea, vor avea loc programe artistice şi concerte de muzică de fanfară. Tradiţionala retragere cu torţe va avea loc, de la ora 20,00, pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - bd. Regina Elisabeta - bd. Mihail Kogălniceanu - Piaţa Operei - Splaiul Independenţei - Podul Cotroceni - şos. Cotroceni - bd. Iuliu Maniu - bd. Vasile Milea - str. Drumul Taberei (sediul Statului Major al Forţelor Terestre)", a precizat aceeaşi sursă.

Duminică, între orele 10,00 - 19,00, la Mall AFI Cotroceni (bd. Vasile Milea nr. 4) vor fi amenajate o expoziţie de tehnică, armament şi echipamente, precum şi standuri de promovare a profesiei militare. De asemenea, va avea loc un concert de fanfară susţinut de Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizată "Argedava".

Luni, de la ora 9,00, la Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, din Parcul Tineretului, se va desfăşura o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.

MApN reaminteşte că în fiecare an, la 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre - categorie de forţe a Armatei României al cărei patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: ziua forţelor terestre