x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul director al unei şcoli din România şi-a donat schetetul pentru ca elevii să înveţe anatomie

Fostul director al unei şcoli din România şi-a donat schetetul pentru ca elevii să înveţe anatomie

24 Oct 2014   •   13:06
Fostul director al unei şcoli din România şi-a donat schetetul pentru ca elevii să înveţe anatomie
Într-o şcoală din România, elevii învaţă anatomie pe scheletul fostului director al unităţii de învăţământ.

Alexandru Grigore Popescu a lucrat pentru şcoala din Puchenii Moşneni, din judeţul Prahova, timp de 50 de ani, până la moartea sa. Acesta a scris în testament că mereu şi-a dorit ca în clasa sa să existe un schetele pentru lecţiile de biologie, însă, cum nu a reuşit, îşi donează propriul schelet în acest scop.

Scheletul a fost confiscat atunci când oficialii sănătăţii au făcut o vizită şcolii şi au descoperit că scheletul este unul real, insistând să demareze mai multe verificări pentru a vedea dacă respectă termenii de igienă. Scheletul a fost ulterior pregătit şi expus în clasa unde profesorul a predat. Închis într-o vitrină de sticlă, elevii pot continua să studieze anatomia folosindu-se de el.

Potrivit Daily Mail, profesorul de istorie Sorin Stanciu a povestit că Alexandru Grigore Popescu a devenit director după zece ani de când a început să muncească aici şi era faimos pentru că nu ratase nicio oră de curs. Profesorul consideră că şi datorită scheletului, elevii şcolii au rezultate bune la biologie şi anatomie şi mulţi aleg să studieze medicina.  


×