x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul nu va despagubi toti sinistratii

Guvernul nu va despagubi toti sinistratii

17 Apr 2004   •   00:00

Guvernul nu va acorda despagubiri pentru inundatii acolo unde autoritatile locale nu au luat masuri preventive, ca de pilda curatarea albiilor raurilor, repararea si consolidarea malurilor si a santurilor din fata caselor.

Anuntul a fost facut ieri de premierul Adrian Nastase, in cadrul videoconferintei cu prefectii. „Am decis sa trimitem in teritoriu comisii formate din specialisti. Sa nu contati pe bani de la Executiv pentru despagubiri acolo unde nu s-au luat masuri pe care le cer de trei ani. O sa platiti, sa plateasca primarii, administratia locala pentru lipsa de implicare. Nu mai putem, in al patrulea an, sa spunem aceleasi lucruri. Eu am obosit", i-a avertizat Nastase pe prefecti.

RIGOLE. Potrivit premierului, unii dintre cei care vin sa ceara despagubiri pentru inundatii dupa ce au astupat rigolele din fata caselor lor. „Cineva, intre timp, si-a facut o intrare pentru masina in curte, a turnat beton peste sant si atunci apa nu mai are unde sa curga si intra in casa. Si acum sa vina Guvernul sa plateasca despagubiri pentru ca primarii respectivelor localitati nu au fost in stare sa ia masuri? Nu se va da nici un ban", a adaugat Nastase.

El le-a reprosat prefectilor ca lucrarile de reparare si consolidare a malurilor, santurilor si a rigolelor nu se realizeaza in mod corespunzator. „Autoritatile locale trebuie sa ia masuri preventive pentru ca ploile abundente sa nu mai genereze asemenea situatii", a conchis Nastase. (Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: observator