x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iliescu, prelucrat de Tariceanu: Case facute intre meandrele Ialomitei

Iliescu, prelucrat de Tariceanu: Case facute intre meandrele Ialomitei

de Aniela Nine    |    27 Sep 2005   •   00:00
Iliescu, prelucrat de Tariceanu: Case facute intre meandrele Ialomitei

"Sa tinem Ialomita intre diguri", era ieri principala preocupare a autoritatilor, care continuau sa supravegheze zona din aval de Slobozia, unde se estima ca varful viiturii sa ajunga in cursul noptii trecute, iar dupa alte 12 ore la Tandarei.

Conform secretarului de stat din MAI, Victor Paul Dobre, o eventuala revarsare a apelor ar fi amenintat mai putin orasul Slobozia, cu exceptia unui cartier de margine, Bora, si mai mult zona de pe malul drept al Ialomitei, Cosambesti si Ghimbasani. Premierul Tariceanu (foto) a facut o noua inspectie aeriana in cursul dupa-amiezii de ieri in zonele de risc maxim de pe valea Ialomitei. Inainte insa de a zbura catre Slobozia, dupa ce a condus o noua reuniune a CNSU la Palatul Victoria. "Am constatat ca, intre meandrele Ialomitei, intr-o zona clar inundabila, zece familii si-au facut case. Acest lucru este inadmisibil si am dat ordin ca persoanele sa fie evacuate", a declarat ieri Tariceanu. Pentru ca in viitor o astfel de situatie sa nu mai apara, Executivul pregateste un proiect legislativ, a precizat ulterior premierul.

TUZLA. Solutia gasita de locuitorii din Tuzla, ca lacul care s-a format in localitate in urma ploilor sa fie deversat in Lacul Techirghiol, nu este acceptata de autoritati, deoarece astfel ar fi afectat ecosistemul lacului si astfel ar fi irosite cele aproximativ 300 de miliarde de lei investite, bani primiti de la Banca Mondiala, a precizat premierul. Singura solutie acceptata este pomparea apei in mare. Pana atunci insa, autoritatile locale au propus mutarea locuitorilor afectati in zone neinundabile, urmand ca fiecarei familii sa i se ofere un teren de aproximativ 500 mp pe care sa isi reconstruiasca locuintele.

×
Subiecte în articol: observator