Operaţiunile de localizare ale aeronavei BN 2, prăbuşite în judeţul Cluj, au fost anevoioase şi lipsite de coerenţă. De la producerea accidentului şi până în momentul în care echipele ISU au ajuns la locul tragediei au trecut aproape opt ore! Opt ore în care supravieţuitorii au aşteptat în condiţii meteorologice dificile, îngrijiri medicale, care poate ar fi putut salva viaţa celor decedaţi.
Primii la faţa locului au ajuns localnicii, şi ei deturnaţi de informaţiile care poziţionau epava într-un areal de câţiva kilometri pătraţi, deşi există numeroase informaţii care au indicat faptul că pilotul Adrian Iovan comunicase poziţia la care se afla aeronava 'în momentul accidentului.
Mai mult, telefoanele mobile aflate în posesia victimelor au funcţionat, mărturie în acest sens stând discuţiile pe care prof. dr. Irinel Popescu le-a avut, chiar din momentul prăbuşirii aparatului de zbor, cu dr. Zamfir, şeful echipei de prelevare a organelor care plecase spre Oradea.
Lipsa de reacţie, lipsa de organizare, lipsa de cunoştinţe elementare în intervenţii de asemenea natură, au condus la pierderea unor vieţi omeneşti ce puteau fi salvate!
Unul dintre elementele care frapează modul în care s-a intervenit în această situaţie de criză, este furnizat de Antena3, care citând surse de la faţa locului, menţionează faptul că echipele de jandarmi montani implicate în operaţiunea de salvare s-au orientat în teren cu ajutorul unor pliante turistice ale Parcului Naţional Apuseni!
În acelaşi timp, coordonatorul celulei de criză iniţiate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, secretarul de stat Cătălin Chiper, într-o intervenţie la Antena 3 în cadrul emisiunii Sinteza zilei, nu a putut preciza arealul de la care au pornit căutările echipelor de salvare, în precizarea sa confundând noţiuni elementare de geometrie precum raza şi suprafaţa! INADMISIBIL!