x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

13 Aug 2006   •   00:00
REGLEMENTARI - Insulta si calomnia nu mai sunt infractiuni
Potrivit noului Cod Penal, intrat in vigoare sambata, insulta si calomnia, inclusiv prin presa, nu mai sunt considerate infractiuni, informeaza RADOR. Deci, nu mai pot fi pedepsite cu inchisoare sau amenda penala. O data cu aplicarea prevederii noului Cod Penal, vor fi inchise toate procesele penale privind insulta si calomnia aflate pe rolul instantelor. Principalii avantajati de pe urma acestei situatii vor fi jurnalistii de investigatie, care nu de putine ori s-au aflat in pericolul de a face inchisoare pentru ceea ce scriau.

APE - Vrancea, afectata cel mai tare de inundatii
O comisie de specialisti din cadrul Comitetului judetean pentru situatii de urgenta se afla pe teren pentru a verifica situatia caselor afectate de inundatii, informeaza Agentia de presa RADOR. In urma intocmirii unui bilant provizoriu de catre comitetele locale, 1.354 de gospodarii din 24 de localitati au fost inundate, 13 case au fost distruse si 14 poduri, punti si podete au fost luate de ape. Potrivit estimarilor, judetul Vrancea a fost cel mai tare afectat.

SARBATOARE - Incepe sarbatoarea Zilelor Marinei
Sambata, la Braila a avut loc deschiderea manifestarilor dedicate Zilei Marinei Romane, cu un ceremonial de comemorare a eroilor marinari, transmite Rompres. Ceremonialul ridicarii drapelului national a fost urmat de o slujba de pomenire a eroilor marinari si de depunere de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

BAIA NOUA - Actiunile de cautare a minerilor continua
O noua tentativa de scoatere la suprafata a minerilor de la Baia Noua, blocati in subteran la inceputul saptamanii, a esuat din nou, informeaza Mediafax. Cei doi mineri, Zdravco Ianculovici, de 42 de ani, si ajutorul de miner, Liviu Tomoioaga, de 29 de ani, executau lucrari de reparatie si intretinere la putul principal al minei. Luni, acestia au fost surprinsi de surparea putului. Actiunile de cautare vor continua si in zilele urmatoare.

SIMBOL - El Lider Maximo, la 80 de ani
Azi, cu ocazia zilei de nastere a "parintelui Revolutiei", strazile din Cuba nu se mai pregatesc de sarbatoare ca in alti ani. Aceasta a fost dorinta lui Fidel Castro, care a decis sa amane festivitatile ce marcau cea de-a optzecea sa zi de nastere, pentru data de 2 decembrie, din cauza interventiei chirurgicale suferite. Singura manifestatie se va limita la marsul a 100.000 de muncitori. Imigrantii cubanezi ii doresc, pe o singura voce: "Fie ca aceasta zi de nastere sa fie ultima!", relateaza AFP. (M.T.)

DEFECTIUNE - Probleme pentru avionul Hercules
Zbor amanat cu 24 de ore pentru un avion militar romanesc Hercules, care se indrepta vineri seara spre Irak. Din cauza pierderii de presiune a uleiului la unul dintre motoare, echipajul a decis readucerea avionului pe Aeroportul Otopeni, pentru a remedia problema. Conform MApN, incidentul nu a pus nici o clipa in pericol viata echipajului, deoarece, avionul Hercules poate zbura chiar in doua din cele patru motoare.

PROTOCOL - Branul se va infrati cu Balcicul
La Bran s-a finalizat redactarea protocolului de infratire cu localitatea Balcic din Bulgaria, conform Rador. Astfel, Romania si Bulgaria incearca sa reinnoade legatura de suflet dintre cele doua asezari, sa promoveze proiecte comune, schimburi comerciale si turistice, avand ca baza personalitatea Reginei Maria. In ultima parte a vietii, Regina a construit palatul si capela Stela Maris de la Balcic, dar nici o clipa nu a uitat Branul.

ATAC - Scandal la Mamaia
Vineri noaptea cativa indivizi au atacat garzile de corp ale primarului Constantei, Radu Mazare, si au vandalizat Hotelul Flora din Mamaia, administrat de o firma la care acesta este actionar, alaturi de presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu. Scandalul a continuat sambata dimineata, iar politia a deschis o ancheta.
×
Subiecte în articol: observator