x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

02 Mai 2006   •   00:00
RAPORT TI CORUPTIE. Potrivit "Raportului national asupra coruptiei 2006", intocmit de Tranparency International (TI) Romania, anul trecut a fost "la fel de prost ca si precedentii", in materia sanctionarii coruptiei din cauza capacitatii scazute a PNA-DNA si a tendintei clasei politice de a se proteja de riscul crearii precedentului. Printre lipsurile in combatere se numara ratarea momentului prielnic pentru crearea instrumentelor de repatriere a averilor. In materia preventiei, cel mai mare insucces a fost incapacitatea infiintarii institutiei insarcinate cu monitorizarea si sanctionarea conflictelor de interese. (Violeta Fotache)

SPP-IST MORT. Un subofiter din cadrul Serviciului de Paza si Protectie a fost gasit impuscat in cap ieri in jurul orei 18:00 in fata Palatului Elisabeta. Langa cadavrul subofiterului, detasat ca sofer al regelui, s-a gasit arma din dotare. "Subofiterul Ion S., 37 de ani, lucra la directia Transporturi din cadrul SPP si a fost gasit mort de un coleg de al sau", ne-a declarat aseara purtatorul de cuvant al SPP, Bogdan Onea. La ora la care a fost gasit cadavrul subofiterului, nici unul dintre membrii familiei regale nu se afla in Palat, fiind in oras. SPP a declansat o ancheta pentru elucidarea acestui caz fara precedent in istoria institutiei. (A.N.)

CAZUL CHITARU. Omul de afaceri iesean Alecu Chitaru - arestat dupa ce l-a injunghiat pe presedintele ADS, Barna Tanczos - si-a reclamat la Parchet victima, acuzand-o de interese in legatura cu terenurile apartinand societatii Cotnari. Chitaru a mai depus plangeri impotriva adjunctului sefului ADS, Adrian Stan, deputatului PNL Relu Fenechiu, prefectului de Iasi, Radu Prisacaru. (R.C.)

DECES. Ieri, la pranz, a murit dupa o grea suferinta Paul Opris. El a fost pana in urma cu cativa ani un promotor al unor activitati in media, fiind unul dintre patronii postului Tele 7 ABC si al altor canale tv de nisa. Opris a fost partener cu Marcel Avram, fostul impresar al starului pop Michael Jackson, si a avut plasamente pe piata imobiliara.

×
Subiecte în articol: observator