x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

10 Noi 2005   •   00:00
CAZUL CIOMU. Medicul Naum Ciomu, acuzat ca a taiat penisul unui pacient in timpul unei operatii, nu are din ce sa plateasca daunele cerute de victima. Intrucat Ciomu nu a achitat sumele solicitate de pacient, 800.000 de euro, la care se adauga alti 25.000 de euro cheltuieli cu tratamentele medicale, s-a cerut punerea sub sechestru a averii sale, dar judecatorii au constatat ca nu au ce sa puna sub sechestru. Familia victimei sustine, citata de Realitatea TV, ca medicul si-a instrainat cu buna-stiinta averea.

APRECIERI NATO. Sistemul de Aplicatii pentru comanda-control SIAAB, realizat de Consortiul UTI - Romsys pentru fortele terestre romane, a fost apreciat de organismele NATO cu ocazia Atelierului de lucru "Land Command and Control Information Systems" organizat de NATO Command, Control and Consultation Agency. Reprezentantii consortiului au prezentat cu succes sistemul de aplicatii SIAAB la Comandamentul Intrunit al Fortelor NATO din Olanda. Sistemul C2 a fost testat cu succes si in cadrul exercitiilor de interoperabilitate ale Aliantei Nord-Atlantice.

INCENDIU. Un incendiu izbucnit ieri dimineata a produs pagube insemnate, aproximate la cateva zeci de mii de lei noi, in incinta unei fabrici de prelucrare a lemnului in localitatea Lancram din judetul Alba. Din primele cercetari se pare ca focul a pornit din cauza unui scurtcircuit la un cablu electric. Flacarile au fost stinse de pompierii ajutati de localnici in aproape doua ore. (Lucian Dobrater)

STUDIU. Un raport al Institutului National de Statistica arata ca Romania tinde sa devina o tara cu o populatie imbatranita. In numeroase localitati, majoritatea cetatenilor au peste 65 de ani. In topul judetelor "imbatranite" se afla Valcea, Calarasi, Dolj, Giurgiu si Buzau. Fenomenul de imbatranire s-a accentuat in tara noastra din cauza migratiei externe a tinerilor si a scaderii natalitatii. (Alexandra Chivu)

TIMISOARA. O femeie de 33 de ani, gravida in luna a sasea, a ajuns in coma profunda la Spitalul Judetean Timisoara marti seara, iar medicii banuiesc ca ar fi fost batuta de sotul ei. Tanara era plina de vanatai si avea urme de strangulare. Doctorii spun ca viata copilului nu a fost insa pusa in pericol.

AMANARE. Procesul lui Gregorian Bivolaru (foto), desfasurat la Tribunalul Sibiu, a fost amanat din nou ieri din lipsa de procedura, pentru ca acuzatul nu a putut fi citat. Magistratii au solicitat aparatorilor lui Bivolaru sa le puna la dispozitie adresa acestuia din Suedia. Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru 19 decembrie. Procesul lui Bivolaru a fost stramutat la Sibiu din Capitala in luna februarie, la solicitarea liderului MISA.

COPIL INECAT. Cadavrul unui copil de opt ani a fost gasit intr-un lac de la marginea municipiului Miercurea-Ciuc, politistii stabilind ca baiatul s-a inecat accidental, a informat ieri IPJ Harghita. Trupul micutului a fost gasit de un barbat, marti seara. Anchetatorii au gasit urme de alunecare pe mal, unde copilul s-ar fi jucat inainte de accident.
×
Subiecte în articol: observator