x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interzis la volan ca n-a intrat in PSD

Interzis la volan ca n-a intrat in PSD

16 Ian 2005   •   00:00

Primarul-comunei sucevene Stroiesti, Stefan Crainiciuc, se chinuie de doi ani sa obtina permisul auto. De fiecare data a picat la testul teoretic, dar pune acest lucru numai pe coloratura politica.

GHINION. Stefan Crainiciuc, un primar fara permis
"S-au rugat de mine sa ma duc la PSD, dar eu nu m-am vandut. Am ramas in Partidul Democrat si asta l-a deranjat pe fostul prefect, care a vorbit cu Politia Judeteana sa nu ma lase sa iau permisul", este explicatia primarului. A incercat sa-l obtina. Fara nici un succes. A dat de 14 ori, dar nu a reusit niciodata, fiind intotdeauna respins la proba teoretica.

AVENTURA. Ca sa ajungem la Primarie ne abatem de la soseaua nationala si facem stanga pe un drum judetean. A fost candva asfalt, in urma cu 21 de ani, dar acum e plin de gropi. Intram in cladire, dar nu dam de nimeni. Fortam usa din stanga, dar e inchisa. Incercam la o alta in fata. De data asta suntem mai norocosi. Se deschide, dar inauntru nu se vede nimic. E intuneric bezna. E liniste ca la biserica, asa ca urcam sus, unde gasim cabinetul primarului. E inchis, dar pe usa este scris cu pixul numarul de telefon al lui Stefan Crainiciuc. Il sunam si ne dam intalnire intr-un sfert de ora.

PAROLIST. Omul apare mai repede, fiind adus cu un harb de Dacie de catre un vecin. Urcam in graba in birou si il lasam sa-si verse nervii. Este convins ca nu poate urca la volan din cauza faptului ca este pedist. "Au venit la mine ca sa trec la PSD. Aici, la mine in birou, a venit Ion Cusmir, fostul prefect, si m-a intrebat ce pretentii am. Ce pretentii sa am? Vreau sa iau si eu permisul auto", explica Crainiciuc, care marturiseste ca la proba scrisa cel mai mult a obtinut 21 de puncte, dar recunoaste ca au fost cazuri cand a realizat numai 6 puncte. (Sorin Anghel)

PUSCARIE
Stefan Crainiciuc este un tip amuzant. Vorbeste cu voce tare, gesticuleaza la fiecare explicatie si se mandreste ca in comuna lui PSD-ul nu a castigat niciodata alegerile. Tentativa lui de a urca legal la volan nu este prima sa problema pe care o are cu Politia. "Eu le-am facut pe toate in viata. Am facut si puscarie 6 luni pentru ca am batut un militian. Mi-au dat 2 ani, dar m-a scos tata dupa 6 luni, ca era brigadier. Acum vreau sa-mi iau carnet de sofer dar nu sunt lasat", mai spune el. In replica, Viorica Cojocaru, purtator de cuvant al IJOP Suceava, ne-a declarat: "Primarul Stefan Crainiciuc nu are dreptate a-tunci cand spune ca nu a obtinut permisul auto pentru ca este membru PD. Comisia de evaluare se stabileste in dimineata concursului si este schimbata mereu. Daca avea dubii putea sa depuna contestatie, dar nu a facut acest lucru. Ar fi mai bine sa se puna cu burta pe carte daca a facut numai 6 puncte la un examen".

×
Subiecte în articol: observator