x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis: Mohammad Munaf se află în custodia Poliţiei Române

Klaus Iohannis: Mohammad Munaf se află în custodia Poliţiei Române

27 Aug 2015   •   16:16
Klaus Iohannis: Mohammad Munaf se află în custodia Poliţiei Române

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare, pentru acte de terorism împotriva unor cetăţeni români, se află în prezent în custodia Poliţiei Române, a anunţat joi preşedintele Klaus Iohannis.

"Autorităţile statului român au finalizat astăzi (n.r. - joi) demersurile în cazul lui Mohammad Munaf, cetăţean irakian şi american, cu aducerea în ţară a acestuia. Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare, pentru acte de terorism împotriva unor cetăţeni români, se află în prezent în custodia Poliţiei Române", se arată în declaraţia preşedintelui Iohannis referitoare la acţiunea autorităţilor statului român de aducere în ţară a lui Mohammad Munaf.

Şeful statului precizează că acest lucru a fost posibil ca urmare a cooperării tuturor instituţiilor statului român, sub coordonarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

"Felicit Serviciul Român de Informaţii, Ministerul Afacerilor Interne, precum şi celelalte instituţii din cadrul sistemului naţional de prevenire şi combatere a terorismului, care şi-au adus contribuţia pe dimensiunea externă, pentru ampla operaţiune desfăşurată în această perioadă, în cooperare cu parteneri interni şi externi. Efortul autorităţilor române a făcut posibil ca unul dintre principalii vinovaţi în dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak, în anul 2005, să îşi ispăşească pedeapsa în România, conform sentinţei judecătoreşti", a spus Iohannis.

El a reafirmat, în context, sprijinul ferm al României pentru lupta împotriva terorismului.

Sursa: Agerpres

×