x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Leonardo DiCaprio atrage atenţia asupra situaţiei pădurilor din România

Leonardo DiCaprio atrage atenţia asupra situaţiei pădurilor din România

24 Sep 2016   •   11:42
Leonardo DiCaprio atrage atenţia asupra situaţiei pădurilor din România

Leonardo DiCaprio a publicat, vineri, pe contul său de Instagram, un mesaj prin care trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia pădurilor din România. Actorul face referire la eforturile Greenpeace de ecologizare a unor zone din ţara noastră şi la faptul că ecologiştii voluntari încearcă să atragă atenţia Guvernului României cu privire la tăierile ilegale de copaci şi la necesitatea protejării prin lege a unor păduri străvechi. 

''Voluntarii Greenpeace adună gunoiul dintr-o pădure din România, lângă lacul Vidraru, în bazinul râului Argeş - o zonă ameninţată de tăierile ilegale de copaci şi de distrugerea pădurii'', scrie DiCaprio în mesajul alăturat fotografiei publicate pe Instagram. 

''Luna trecută, voluntarii Greenpeace din 11 ţări din Europa (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Finlanda, Slovacia, Slovenia şi Elveţia) au început să carteze una dintre cele mai vechi păduri rămase în Europa cu scopul de a atrage atenţia asupra nevoii ca Guvernul României să o protejeze prin lege'', mai arată actorul în mesajul său care a adunat până sâmbătă dimineaţă 255.000 de aprecieri şi numeroase comentarii pozitive. 

Leonardo DiCaprio este cunoscut drept un fervent susţinător al cauzelor ecologiste. 

În 1998, actorul a înfiinţat Fundaţia Leoardo DiCaprio şi a produs documentarul ecologist 'The 11th Hour'.

În 2014, DiCaprio a fost desemnat Mesager al păcii pentru climă de către Ban Ki-moon, secretarul general al ONU.

AGERPRES

×