x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INCREDIBIL! Locuitorii unui sat din Siberia au renunțat la alcool. Ce li s-a întâmplat după această decizie?

INCREDIBIL! Locuitorii unui sat din Siberia au renunțat la alcool. Ce li s-a întâmplat după această decizie?

13 Oct 2015   •   14:06
INCREDIBIL! Locuitorii unui sat din Siberia au renunțat la alcool. Ce li s-a întâmplat după această decizie?

În 2012, toți locuitorii satului Tumul din Siberia au renunțat la băuturile alcoolice. Ce s-a întâmplat citiți în rândurile următoare...

În prezent, oamenii din comunitate sunt mai sănătoși și mai fericiți ca niciodată și, după câte se vede, nu există posibilitatea să revină la vechile obiceiuri. Viața în această așezare a fost schimbată definitiv în momentul în care și-au auto-impus o regulă legată de comercializarea și consumarea băuturilor alcoolice.

Legea a fost introdusă acum trei ani, la scurt timp după ce a fost ales un nou primar. Vasily Alexyev a făcut cunoscută această idee încă din campania electorală și, în mod surprinzător, a fost votat în unanimitate. Era clar: locuitorii din Tumul își doreau această schimbare.

„Sătenii au votat pentru lege”, a declarat primarul. „Oamenii s-au reunit și au decis. E alegerea tuturor celor care locuiesc aici, este dreptul lor. Dacă înainte se înregistrau două sau trei infracțiuni pe an, acum rata criminalității a scăzut la 0. Nu există criminalitate.”

Primarul a explicat că a fost interzisă vânzarea băuturilor alcoolice și că a fost alegerea oamenilor să nu mai bea absolut deloc și să opteze pentru un stil de viață sănătos.

Astfel, și cazurile de boală s-au redus cu peste 50 %, concluzia fiind că multe afecțiuni erau cauzate de consumul excesiv de alcool. În plus, sportul a devenit activitatea preferată a localnicilor, chiar și a celor cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani. Sala de sport este principalul punct de atracție fiind deschisă între 5:00 și 22:00.

Și în cazul în care v-ați pus întrebarea „ce fac oamenii din Tumul la petreceri și la diferite evenimente?”, ei bine, nu consumă alcool nici în aceste situații speciale. Potrivit siberiantimes.com, la nunți, aniversări și ieșiri nimeni nu bea și oamenii se distrează de minune.
 

×
Subiecte în articol: siberia