x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marile televiziuni de ştiri, amendate de CNA pentru relatările despre moartea lui Sergiu Nicolaescu

Marile televiziuni de ştiri, amendate de CNA pentru relatările despre moartea lui Sergiu Nicolaescu

10 Ian 2013   •   17:36
Marile televiziuni de ştiri, amendate de CNA pentru relatările despre moartea lui Sergiu Nicolaescu

CNA a decis, joi, să amendeze posturile de televiziune România TV cu 100.000 de lei, B1 cu 30.000 de lei, Antena 3 cu 20.000 de lei şi Realitatea TV cu 10.000 de lei, din cauza modului în care acestea au reflectat decesul regizorului Sergiu Nicolaescu, informează mediafax.ro.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a considerat că toate cele patru televiziuni au încălcat articolul 45 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "(1) Orice persoană are dreptul la respectarea intimităţii în momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabilă sau o nenorocire. (2) În cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii".

Totuşi, în funcţie de cum au tratat subiectul decesului regizorului Sergiu Nicolaescu, membrii CNA au decis să gradeze sancţiunile. Astfel, Antena 3, B1 şi Realitatea TV au încălcat mai puţine articole din Legea audiovizualului şi a Codului de reglementare a conţinutului audiovizual decât postul România TV, potrivit celor mai mulţi din membrii CNA.

×