x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Membrii unei reţele care teroriza şi sechestra milionarii din Capitală, reţinuţi

Membrii unei reţele care teroriza şi sechestra milionarii din Capitală, reţinuţi

09 Oct 2013   •   08:48
Membrii unei reţele care teroriza şi sechestra milionarii din Capitală, reţinuţi

În dosarul instrumentat de DIICOT, patru israelieni au organizat o grupare care urmărea recuperarea de sume de bani, totul făcându-se prin fapte cu violenţă. În unele cazuri, susţin sursele citate, israelienii cooptau, pentru recuperări de bani, şi români.

Un fin al lui Fane Spoitoru și alte persoane au fost duse după gratii de DIICOT, potrivit b365.ro. În această dimineață, continuă audierile, care au început în jurul orei 00:00. Șase persoane au primit ordonanță de reținere. Între cei ridicați azi-noapte se numără mai mulți israelieni, avocați, şi medicul estetician al vedetelor din România, Morad Iancu, care va fi cercetat în stare de libertate. Prejudiciul total adus de gruparea infracțională este estimat de autorități la jumătate de milion de euro.

Infractorii amenințau victimele cu arme albe și arme de foc. Perchezițiile la domicilii și la un cabinet de avocatură au produs mai multe arme și alte probe.

Persoanele ridicate sunt acuzate de șantaj, lipsire de libertate, infracțiuni în grup organizat.

Dr. estetician Murad Iancu este pus sub acuzare pentru instigare la șantaj: ar fi pus interlopii să îi prădeze fostul asociat. Una dintre victimele recuperatorilor este dr. Renert Gad care ar fi plătit până acum aproximativ 40.000 de euro ca să nu-şi piardă viaţa, scrie click.ro. Dr. Iancu Morad a adus în ţară un nou tratament care se numeşte Terapia Dracula, prin care întinereşte chipurile vedetelor. Acest tratament se bazează pe injectarea unui ser obţinut din sânge. Cătălin Botezatu se declara unul dintre fanii acestei proceduri.

Între cei sechestrați de infractori este și un proprietar de mall din Capitală, care ar fi fost ținut o noapte întreagă de infractori și eliberat în urma plății a 400.000 de euro.

În grupare este implicat și Mihai Mila - un apropiat al familiei Becali -(implicat în sechestrarea hoților de mașini), dar și Tolea Ciumac.

În 4 iunie, una dintre victimele grupării a fost obligată să se deplaseze împreună cu învinuiţii la sediul unui cabinet de avocatură şi obligată să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro şi să le vireze membrilor grupării în baza acestuia suma de 93.000 de euro, au precizat anchetatorii.



×