x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Finanţelor anunţă ce salarii cresc anul viitor

Ministrul Finanţelor anunţă ce salarii cresc anul viitor

04 Dec 2021   •   13:20
Ministrul Finanţelor anunţă ce salarii cresc anul viitor

Anul viitor cresc salariile pentru personalul auxiliar din sănătate. De exemplu, pentru asistente şi brancardieri. Anunţul a fost făcut de Adrian Câciu, noul ministru al Finanţelor, în exclusivitate la Antena3.

Câciu a adăugat faptul că nu apar taxe noi, dar este posibil să dispară anumite scutiri de impozite şi taxe pentru anumite categorii de persoane.

O primă variantă a proiectului de buget pentru 2022 ar trebui să fie gata în două săptămâni. Mai exact, pe 15 decembrie va fi gata primul draft al proiectului de buget.

Reamintim că premierul Nicolae Ciucă anunţase deja că vrea ca bugetul să fie aprobat înainte de Crăciun.

"Taxe noi nu au cum să apară. Avem o analiză pe regimul fiscal total, avem destule exepţii de la regimul fiscal şi trebuie să vedem ce a funcţionat, ce distorsionează mediul economic. Sunt unele zone care suferă. În sistemul sanitar există nişte decalaje între partea de medici şi partea de personal. Dincolo de capacitatea fizică şi chiar cea morală, de a rezista și de a munci zi-lumină, eu cred că trebuie văzută şi din perspectiva recompensei pe care o poate acorda statul", a declarat Câciu.

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: adrian caciu