x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O pisică din Maramureş, vedetă National Geographic

O pisică din Maramureş, vedetă National Geographic

de Cristinel C. Popa    |    03 Ian 2015   •   20:12
O pisică din Maramureş, vedetă National Geographic
Fotografia în care apar doi bătrâni maramureşeni, alături de pisica lor, premiată de revistă

Interior de casă cu pisică tolănită pe o scoarţă. Într-un colţ, o bătrânică cu ochelarii pe nas pregăteşte pâinea pentru împărtăşanie, în timp ce bărbatul, cu părul nearanjat, priveşte gânditor în gol. Alături, o pisică tărcată leneveşte, tolănită pe pat. Este o fotografie ce surprinde doi bătrâni într-o casă maramureşeană, imagine ce a primit menţiunea de onoare la National Geographic Photography Contest 2014, categoria “Oameni”.

“Atmosfera sărăcăcioasă şi tristă surprinsă în această fotografie este atenuată de imaginea unei pisici, care doarme în pat, alături de bătrân”, relatează Mediafax.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul National Geographic, fotografia a fost realizată în satul Sârbi din Maramureş, de Roberto Fiore. Însă câştigătoarea marelui premiu al concursului de fotografie 2014 al National Geographic este un alt instantaneu intitulat “A Node Glows in the Dark”.

Fotografia ce a întrunit sufragiile unui juriu prestigios a fost realizată de Brian Yen în Hong Kong. Imaginea descrie interiorul unui vagon de tren aglomerat, distingându-se în centrul imaginii chipul unei tinere, luminat de ecranul telefonului mobil.

La ediţia 2014 a National Geographic Photography Contest au fost înscrise peste 9.200 de fotografii, din peste 150 de ţări (inclusiv din România), realizate de profesionişti, dar şi de amatori. Concursul a avut trei categorii - oameni, locuri şi natură, fiind jurizat de o comisie alcătuită atât din fotografi ai National Geographic, cât şi de alţi experţi în domeniu.

Câştigătorul marelui premiu va primi 10.000 de dolari, dar şi o călătorie la sediul central din Washington, SUA, al National Geographic, pentru a participa la seminarul anual de fotografie al organizaţiei, care se va desfăşura în ianuarie 2015.


×