x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

18 Sep 2006   •   00:00

16:29 - INCENDIU

MARAMURES. Un incendiu puternic a distrus un depozit de rumegus din comuna Ilba. Pompierii spun ca nu se cunosc cauzele.
CONSTANTA. S-a lansat un album dedicat celor patru editii ale Festivalului "Zile si Nopti de Literatura", desfasurate la Neptun.

16:34 - CAMPANIE

TULCEA. Aproximativ 50 de tineri au participat la o actiune organizata de Inspectoratul de Politie Judetean. Campania a vizat informarea participantilor cu privire la riscurile pe care le implica drogurile si convingerea tinerilor consumatori sa renunte la stupefiante.
DRUM. Un barbat de 70 de ani din Targu-Jiu a ajuns la Tebea, pentru a asista la manifestarile organizate in memoria lui Avram Iancu, dupa ce a mers aproape 200 de kilometri pe bicicleta. El a venit imbracat in costum popular si purtand doua steaguri.

BUCURESTI - Accident mortal pe Calea Vacaresti
O tanara de 29 de ani si-a pierdut viata sambata seara intr-un accident de circulatie produs din cauza vitezei mari. Masina care a provocat accidentul, un Peugeot 306, era condusa de Stefan M., dinspre Piata Sudului spre Splaiul Unirii. Autovehiculul a intrat intr-un stalp al retelei electrice pentru tramvai si a fost distrus aproape in totalitate. Soferul a ajuns si el la spital cu rani grave.

EXPEDITIE - Alpinistii romani sunt in siguranta
Szocs Imre si Torok Ianos, cei doi alpinisti brasoveni care au pierdut, miercuri seara, contactul cu ceilalti membri ai echipajului plecat sa cucereasca varful Nanga Parbat din Himalaya, sunt in afara oricarui pericol si vor cobori spre tabara de la 6.200 de metri. "Am reusit sa vorbesc cu cei din conducerea expeditiei, care mi-au confirmat ca alpinistii sunt in afara de orice pericol", a declarat Dorin Dragoi, unul dintre membrii echipajului care a revenit in tara. La baza, "vor decide impreuna cu colegii lor, daca mai este timp pentru un nou atac al varfului sau se vor intoarce in tara", a mai spus Dragoi. (Libiu Mateescu)

DECIZIE - Primarul din Valcea ramane in arest
Edilii orasului Ramnicu-Valcea raman in arest, ca urmare a deciziei de sambata a Curtii de Apel Pitesti. Instanta a apreciat ca nu sunt motive care sa impuna punerea in libertate a primarului Mircia Gutau si a viceprimarului Nicolae Dicu. Magistratii valceni hotarasera, la 13 septembrie, ca primarul Gutau sa fie cercetat in stare de libertate, in timp ce adjunctul sau sa ramana dupa gratii. Cei doi inculpati sunt acuzati ca ar fi cerut mita 50.000 de euro de la un om de afaceri din Ramnicu-Valcea pentru a-i elibera un certificat de urbanism. (O.H.)

DOLJ - Scandal pe tema alegerilor partiale
Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, este acuzat de deputatul PSD Valeriu Zgonea ca a inceput deja fraudarea alegerilor partiale care vor avea loc la 8 noiembrie in comuna Barca. "Prefectul a organizat alegerile pentru presedinte si loctiitor al biroului permanent cu usile inchise. Listele electorale permanente nu au fost actualizate, birourile nu au fost alcatuite, iar acestea sunt semne clare ca se incearca fraudarea acestor alegeri", a declarat ieri Zgonea. In Barca, localitatea natala a lui Adrian Paunescu, se vor organiza alegeri pentru ca primarul votat in 2004 a decedat in urma unui infarct. (Mihai Gavrila)

CONSTANTA - Traficul feroviar, periclitat de hoti
Jandarmii constanteni au prins un barbat care furase peste 300 de metri de cablu electric si alte componente metalice, care faceau parte din sistemul de comunicatii CFR. O echipa de interventie a incercat sa opreasca, sambata, o masina care se deplasa pe un drum neamenajat din apropierea localitatii constantene Poarta Alba, dar soferul a accelerat incercand sa scape de urmaritori. El a fost prins in cele din urma. Tot sambata, Politia a informat ca un tanar a furat zece saboti de frana de la vagoanele de trenuri de marfa stationate in Portul Constanta, hotul fiind prins in flagrant.

TARICEANU - Anticipate cu conditii in 2007
Premierul Tariceanu a declarat ca nu intentioneaza sa organizeze alegeri anticipate in 2007 si ca acestea vor fi declansate doar daca va exista o decizie in acest sens a Parlamentului. El a aratat insa ca modul de configurare a Legislativului nu indica organizarea foarte curand a unor astfel de alegeri. El a afirmat, in emisiunea "Provest", ca intentioneza sa-si duca mandatul pana la capat si ca eventualele alegeri in aceasta perioada ar putea afecta rezultatele economice ale Romaniei. (G.A.)

TULCEA - Incident in portul Sulina
O ambarcatiune cu motor acostata in Portul Sulina a fost rasturnata de o nava maritima aflata sub pavilion maltez. La plecarea din port, comandantul navei "Emerald" a fost nevoit sa forteze motorul din cauza vantului puternic. Curentul format de elice a rasturnat barca din spate. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

FRONTIERA - Traficanti de carne vie, arestati
Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Constanta a reusit sa prinda in perioada sezonului estival trei grupari transnationale, care se ocupau cu traficul de persoane in Italia, Franta si Spania si alte 11 persoane care au incercat sa paraseasca ilegal tara. Politistii de frontiera au surprins si un pescador turcesc in timp ce bracona calcan in apele maritime romane. Alte 33 de persoane sunt cercetate pentru ca au comis zece infractiuni din Legea pescuitului si a acvaculturii. (Petru Zoltan)


PARADA. Zeci de motociclisti clujeni s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute in localitatea Gilau. Parada acestora a fost interzisa de Politia din Cluj- Napoca dupa accidentul produs la Galati, unde o fetita a murit in timpul defilarii motocicletelor.
×
Subiecte în articol: observator