x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

15 Iul 2006   •   00:00

17:19 - VIZITA

IASI. Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnet, s-a intalnit cu primarul Gheorghe Nichita si cu alte autoritati locale din Iasi.
ANCHETA. Judecatorii hunedoreni au arestat 27 de persoane acuzate ca au furat fier vechi din complexul "Mittal Steel".

17:24 - SARBATOARE

BISTRITA. Aproape 70 de cupluri din Bistrita, care au trecut de pragul "nuntii de aur", au urcat pe scena "Zilelor municipiului" pentru a fi premiate de autoritati. Batranii au primit cate 100 de lei de la Asociatia de aparare a drepturilor omului si diplome din partea primarului.
BIG BROTHER. Seful Politiei Buzau a anuntat ca numarul furturilor din apartamente a scazut la jumatate intr-un cartier unde opt asociatii de locatari si-au instalat camere video la intrarea in blocuri. Sistemul de supraveghere a alungat hotii catre casele de vacanta din Sarata Monteoru si Pietroasele.


SIBIU. Sculptorul sibian Nicolae Buzduga a lansat joi seara o formula inedita de a marca zilele ramase pana la aderarea Romaniei la UE si pana la startul evenimentelor "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007". El a modelat 10 borne kilometrice "europene", pe care le-a amplasat pe traseul dintre gara si centrul Sibiului. "Doresc prin astfel de evenimente, sa atrag atentia asupra zilelor care au mai ramas pana la 1 ianuarie 2007", a declarat Nicolae Buzduga. (Dan Tomozei)

STOP CARDIAC - Judecator mort la semafor
Un magistrat al Curtii de Apel Craiova a murit joi dupa-amiaza la volanul masinii sale, in timp ce astepta la semafor, in urma unui stop cardiac. Incidentul s-a petrecut langa Universitatea Craiova, in centrul orasului. Decesul a fost constatat de unul dintre soferii care asteptau in spatele judecatorului. Dupa ce l-a claxonat cateva minute, acesta a iesit din masina si a vazut ca omul nu mai misca. (M. G.)

TABARA DE CREATIE - Pe ulita verii la Muzeul Satului
Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor, organizeaza in perioada 17 iulie-6 august Tabara de creatie "Vara pe ulita". Acest program cultural-educativ este destinat copiilor si tinerilor si se bucura de participarea mai multor renumiti mesteri populari. Toti cei care vor sa fie aproape de traditiile noastre populare sunt invitati la Muzeul Satului incepand de luni. (Loreta Popa)

CRAIOVA - Cazul Ciobotea, din nou de la zero
Dosarul in care fostul director general al Directiei Drumuri si Poduri Craiova, Petre Ciobotea, a fost deferit justitiei pentru o spaga de peste un miliard de lei, a fost trimis spre rejudecare tocmai cand ajunsese in faza finala. Instanta Suprema a desfiintat hotararile judecatoresti initiale, in care Ciobotea fusese condamnat la zece ani de inchisoare, si a dispus eliberarea imediata a inculpatului din arest. Motivul principal al acestei decizii este incalcarea dreptului la aparare. (Miruna Pasa)

REPARATII - S-a schimbat sensul pe Podul Grant
Sensul de circulatie dinspre Strada Turda catre cartierul Crangasi, pe Podul Grant din Bucuresti, a fost redeschis azi-noapte dupa aproximativ o luna in care s-au efectuat lucrari de reabilitare a carosabilului. Tot de noaptea trecuta, celalalt fir de circulatie, dinspre Crangasi catre Bulevardul Ion Mihalache, a intrat in reparatii, fiind inchis traficului. Podul Grant ar putea fi astfel gata inainte de termenul prevazut initial, 1 septembrie, urmand ca autoritatile sa demareze in toamna lucrarile la pasajul suprateran Basarab. (L. F.)

VASLUI - Copii in spital din vina parintilor
Doi copii bolnavi de epilep-sie din localitatea vasluiana Mireni au fost internati in stare grava la spital, pentru ca parintii nu le-au administrat medicamentatia necesara, cu toate ca tratamentul era gratuit. Potrivit medicilor de la Spitalul "Sfantul Nicolae" din Barlad, micutii de opt si 14 ani sunt subnutriti si au fost alimentati doar cu apa si zahar de catre parinti. Dupa spitalizare, copiii vor fi preluati de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui. (A. I.)

DECIZIE - Actiunile Rompetrol scapa de sechestru
Tribunalul Bucuresti a dispus ieri ridicarea sechestrului de pe ultimele valori indisponibilizate de procurori in dosarul Rompetrol. Este vorba despre 25,8% din actiunile Grupului Rompetrol Rafinare SA. Hotararea judecatoreasca poate fi atacata de Parchet la Curtea de Apel Bucuresti. Reprezentantii societatii au mai incercat o data sa elibereze actiunile de sub masura asiguratorie, dar fara succes. La data de 16 mai, aceeasi instanta a respins solicitarea, admitand doar ridicarea partiala a sechestrului de pe bunurile mobile si imobile ale Rompetrol. (Miruna Pasa)

BRASOV - Retea de proxeneti anihilata
O retea de proxenetism care actiona in zona cartierului Bartolomeu din Brasov a fost anihilatadupa un an de investigatii, a anuntat ieri Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Anchetatorii au estimat ca cei 4 proxeneti ar fi strans circa 100.000 de lei noi de pe urma a opt tinere pe care le-au obligat sa se prostitueze. Trei dintre suspecti au fost retinuti, iar al patrulea este dat in urmarire generala. (R. T.)

INTENTIE - Nati Meir trage la PSD
Deputatul independent, fost PRM, Nati Meir s-ar putea inscrie in PSD. El a discutat in acest sens cu liderul PSD, Mircea Geoana. "Voi analiza acest lucru si voi accepta doar daca imi sunt indeplinite conditiile pe care le-am pus", a spus Meir. Deputatul a fost prezent ieri la sediul central al PSD pentru a-l felicita pe Geoana cu ocazia zilei sale de nastere, oferindu-i cadou un exemplar din Cartea Sfanta a evreilor, Tora, si o sticla de whisky care "ajuta la dictie".

"CADOU" DE LA PSD - Teodor Atanasiu, alta plangere penala
Deputatul PSD Eugen Bejinariu, membru in Comisia de Aparare a Parlamentului, a depus joi o plangere penala, la Parchetul Instantei Supreme, impotriva ministrului liberal al Apararii, Teodor Atanasiu, pe care il acuza de abuz in serviciu, informeaza agentia NewsIn. Eugen Bejinariu a explicat ca a constatat in urma audierii in Parlament a ministrului Atanasiu ca acesta si-ar fi folosit functia in scop publicitar. Aceasta este cea de-a doua plangere penala depusa impotriva lui Atanasiu in ultimele zile.
×
Subiecte în articol: observator