x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

09 Iul 2006   •   00:00
RAMNICU-VALCEA - Procurorii cer din nou arestarea primarului Procurorii DNA contesta decizia de vineri a Tribunalului Bucuresti, care a stabilit ca primarul din Ramnicu-Valcea, Mircia Gutau, poate fi judecat in stare de libertate pentru luare de mita. Viceprimarul muncipiului a fost insa arestat pentru 29 de zile de aceeasi instanta, in acelasi dosar, iar avocatul sau va contesta la randul sau masura. (Alexandra Chivu)

BOGDAN OLTEANU - PNL sustine desfiintarea CSAT PNL a propus inca din februarie desfiintarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si sustine in continuare acest lucru, considerand structura o relicva sovietica, a declarat ieri liberalul Bogdan Olteanu. Prezent in localitatea mureseana Deda, presedintele Camerei Deputatilor a comentat si problema alegerilor anticipate, a caror posibilitate nu o exclude. Totusi, Olteanu a opinat ca daca dupa 2007 vor fi alegeri anticipate, Romania nu va absorbi timp de sase luni nici un ban european. (M.H.)

VICTIME - Accidentati de un sofer imprudent Doi tineri de 22, respectiv 23 de ani, din localitatea buzoiana Padina, au fost loviti in plin ieri-dimineata de o autoutilitara Mercedes Benz pe DN 2C. Unul din ei a murit pe loc, iar celalalt a suferit rani grave, fiind internat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti in coma profunda si cu numeroase fracturi. Potrivit primelor cercetari, cei doi tineri mergeau regulamentar, dar soferul, un clujean de 34 ani, a condus imprudent si cu viteza excesiva. (R.C.)

ARAD - Captura de tigari la Vama Varsand Peste 5.300 de pachete de tigari netimbrate, evaluate la peste 19.000 de lei noi, au fost confiscate de politistii de frontiera si de vamesii de la Varsand, ieri, dintr-o masina condusa de un cetatean maghiar. Tigarile erau ascunse in rezervorul de combustibil, bordul, barele de protectie din fata si spate, in capitonajul usilor si intr-un locas amenajat in podea. Maghiarul voia sa vanda marfa in Ungaria. (A.A.)

GALATI - Greva ilegala la Mehid SA Tribunalul Galati a decis ieri ca greva salariatilor societatii galatene Mehid SA, deschisa la sfarsitul lunii trecute, este ilegala. Instanta a dispus incetarea imediata a acesteia. Protestul celor peste 160 de angajati a inceput dupa ce negocierile Contractului Colectiv de Munca s-au blocat in privinta prevederilor cu caracter salarial. (D.M.)

COSTINESTI - Tanar injunghiat pe faleza Un bucurestean de 26 de ani a fost injunghiat in abdomen ieri-dimineata, in urma unui conflict declansat intre doua grupuri de tineri pe faleza din statiunea Costinesti. Potrivit jandarmilor, scandalul a izbucnit pe fondul consumului de alcool, in timp ce grupul de bucuresteni astepta rasaritul pe plaja. Tanarul injunghiat a fost transportat la spitalul din Mangalia. (E.S.)

HERCULANE - Cautarile tanarului disparut continua Salvamontistii din Caras-Severin si Mehedinti continuau ieri sa-l caute pe tanarul de 17 ani care a disparut joi in zona muntoasa din preajma statiunii Baile Herculane, dar adolescentul era de negasit. Dupa spusele colegilor sai, Valentin Raducan ar fi plecat de unul singur pentru a admira peisajul, dar nu s-a mai intors. Traseul din zona este unul accidentat si reprezinta un risc chiar si pentru turistii cu experienta pe munte. (M.H.)

DEBUT - De azi, la TVR 1, "Planeta in jeansi" Astazi, la TVR 1, de la ora 17:00, debuteaza un serial de filme documentare, realizate in maniera "infotainment" (informatie combinata cu divertisment), despre adolescentii din diferite colturi ale lumii). "Planeta in jeansi" se numeste emisiunea a carei realizatoare este Marina Almasan. Filmarile au fost realizate in Spania, Egipt, Grecia, Italia, Rusia, Belgia, Suedia si Turcia. Melodia genericului este compusa de Victor Socaciu, iar interpretarea ii apartine Andrei. (Claudia Daboveanu)

VARIANTA - Podul Grant, redeschis mai devreme Lucrarile la Podul Grant, pe unul dintre sensurile de circulatie, se vor incheia cu cinci zile mai devreme decat era planificat, a declarat Gheorghe Udriste, director in cadrul Primariei Capitalei. Urmatoarea etapa este inchiderea circulatiei pe cel de-al doilea sens, care va intra si el in reparatie. Municipalitatea doreste ca lucrarile sa fie finalizate cat mai repede, pentru ca, la sfarsitul lunii august, sa poata incepe constructia pasajului Basarab. (L.F.)

TARGU-MURES - Antrenorul Gaz Metan Medias, grav ranit 11 dintre pasagerii autocarului echipei de fotbal Gaz Metan Medias, care s-a rasturnat vineri dupa-amiaza in judetul Sibiu, sunt internati la Targu-Mures in stare mai grava. Coordonatorul SMURD, medicul Raed Arafat, a declarat insa ieri ca in urma unor interventii chirurgicale, toti sunt in afara oricarui pericol. Cei mai afectati sunt doctorul echipei, Tudor Tolciu, antrenorul principal, Alexandru Varo si secundul Constantin Cenan. (M.H.)

MEHEDINTI - Minerii ameninta cu noi proteste Cei aproape 700 de mineri din exploatarile mehedintene Valea Copcii si Zegujani sunt hotarati sa declanseze mai multe actiuni de protest saptamana viitoare. Reprezentantul Cartel Alfa Mehedinti, Rafael Norocel Ciorascu, a declarat ieri ca "seria protestelor va fi reluata la Bucuresti, daca revendicarile minerilor formulate vineri la Petrosani nu vor fi rezolvate de guvernanti".

CADOU - Italia a primit pamant romanesc Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Danielle Mancini, a primit ieri, in numele tarii sale, un metru patrat de pamant la Rastolita, in Defileul Toplita-Deda, conform Rompres. Donatia pentru Italia a fost facuta de prefectul judetului Mures, Ciprian Minodor Dobre, chiar pe platoul pe care se desfasoara Festivalul etnografic Mures-Calimani. Prefectul i-a oferit ambasadorului un Certificat de proprietate gravat in lemn.

SPANIA - Nebunie la Pamplona In nordul Spaniei au inceput sarbatorile de San Fermin. Petrecerea, ce dureaza o saptamana, a devenit celebra in toata lumea dupa aparitia, in 1927, a romanului lui Ernst Hemingway, "Fiesta". Pamplona are doar 250.000 de locuitori, dar in saptamana de San Fermin, micul oraşel se umple cu peste un milion şi jumatate de oameni. O orgie de muzica, dans, alcool şi, nu in ultimul rand, curse nebune de tauri. Timp de o saptamana, nimeni nu mai doarme la Pamplona.


PAS IN FATA - Ultima incorporare la MAI
Ultimele contingente de militari in termen din structurile Ministerului Administratiei si Internelor au depus ieri juramantul de credinta. Ministrul Vasile Blaga, prezent la ceremonia organizata in Capitala, a declarat ca integrarea in UE in anul 2007 va gasi ministerul cu o structura formata numai din militari profesionisti.
×
Subiecte în articol: observator