x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

26 Mai 2006   •   00:00

Grav accident la Severin


Un grav accident rutier s-a produs ieri pe raza orasului Turnu-Severin. O masina de corespondenta militara a MAI a fost izbita in plin de un tir. Impactul a fost nimicitor. Un ofiter de politie a murit pe loc. Un ofiter SRI si doi subofiteri de jandarmi se afla internati in stare grava.

Teste nationale - Ultima zi pentru inscrieri


Azi este ultima zi pentru inscrierea la sustinerea testelor nationale. Pana in acest moment s-au inscris 238.689 de elevi, care vor sustine probele de examen in 1.043 de centre de testare. Elevii claselor a VIII-a vor incheia cursurile vineri, 9 iunie 2006. Procedura privind accesul absolventilor clasei a VIII-a in clasa a IX-a are in vedere media la testele nationale, cu o pondere de 50% si media de absolvire a claselor V-VIII, cu o pondere de 50%. (Eugenia Mihalcea)

Inaugurare - Monumentul Eroilor americani


Reprezentantii Amabasadei SUA la Bucuresti au inaugurat ieri in parcul Cismigiu Monumentul Eroilor Americani, in memoria celor 378 de militari americani care si-au pierdut viata pe teritoriul Romaniei in al doilea razboi mondial. La ceremonie au participat ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, militari, diplomati si veterani de razboi. Dupa ce s-a intonat imnul SUA, dar si cel al Romaniei, un preot a sfintit monumentul situat la intrarea in parc din Strada Schitu Magureanu. (L. F.)

Defectiune - Un avion Tarom s-a intors din drum


O aeronava Tarom, care a decolat ieri la ora 9:25 de pe aeroportul international Henri Coanda cu destinatia Paris, a fost intoarsa din drum la o ora de la decolare, dupa ce instrumentele de bord au semnalizat o defectiune. Avionul a aterizat in siguranta la Bucuresti, iar pasagerii au fost imbarcati intr-o alta aeronava. La controalele efectuate ulterior s-a constatat ca semnalizarea a fost eronata. (Iohanna Purdea)

Alba - Targ de turism rural in Apuseni


Statiunea turistica Albac va gazdui incepand de azi si pana duminica a doua editie a Targului national de turism rural. Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Alba, in colaborare cu Primaria comunei Albac. Actiunea, la care va participa si vicepresedintele ANT Livia Sima, are ca principal scop promovarea potentialului turistic al judetului Alba si, indeosebi, a zonei Muntilor Apuseni. (Lucian Dobrater)

Finante - Comisarii au suspendat greva


Comisarii Garzii Financiare au decis sa suspende greva pana pe data de 1 iulie, dupa ce s-au intalnit ieri cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Ministrul le-a promis ca va relua discutiile cu ei pe 1 iulie si s-a aratat dispus sa le rezove revendicarile. Comisarii grevisti au solicitat plata orelor suplimentare, dotare corespunzatoare, suplimentarea posturilor de comisari si protectie in desfasurarea activitatii lor. (Daniela Ivan)

Premiera - Shakira vine in Romania


Primul concert Shakira in Romania va avea loc luni, 17 iulie 2006, la Timisoara, este organizat de Emagic Entertainment si prezentat de Vadofone. "Concertul Shakirei din Romania va fi avanpremiera turneului sau mondial, acesta fiind primul spectacol din Turneul Shakira 2006", a spus Laura Coroianu, Managing Partner, Emag!c Entertainment, care ne-a asigurat ca in 2006 iubitorii muzicii de calitate vor mai avea parte si de alte "surprize". (Alex Revenco)

Festival - GayFest 2006, saptamana viitoare


Bucurestiul va gazdui si in acest an manifestarile GayFest, eveniment ajuns la a treia editie, ce se va desfasura intre 30 mai si 4 iunie. Organizatorul, Asociatia ACCEPT, anunta ca editia din acest an are ca tema necesitatea recunoasterii casatoriei si a parteneriatului intre persoane de acelasi sex in Romania. Printre parteneri se afla Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Institutul Goethe, British Council si Institutul Polonez. Programul va cuprinde evenimente culturale si artistice, dar si marsul GayFest 2006.

Cazul Chelaru - Un politist respinge acuzatiile


Cazul Larisa Chelaru continua sa faca valuri. Unul dintre agentii sanctionati pentru modul in care s-au ocupat de ancheta apeleaza la justitie. Inspectorul principal Ioan Nica, seful postului de politie din comuna ieseana Ciurea, i-a dat in judecata pe sefii sai. Politistul sustine ca este nevinovat si cere instantei sa anuleze decizia prin care a fost sanctionat cu amanarea promovarii in grad timp de un an. De asemenea, cere si despagubiri morale de 50 de milioane de lei. (Mirela Cimpoi)


Detinuti-artisti la Arad


Detinutii Penitenciarului de Maxima Siguranta Arad vor iesi din spatele gratiilor pentru cateva ore la 15 si 16 iunie, pentru a-si etala talentul actoricesc. Ei vor pune in scena, in sala Teatrului "Ioan Slavici" din Arad, spectacolul "Joi", scris chiar de detinuti. Pretul unui bilet de intrare este de 12 lei noi. (Andrei Ando)
×
Subiecte în articol: observator