x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

13 Apr 2006   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute

Oua si sepci la Targul de Pasti de la Arad

A cincea editie a Targului de Pasti a inceput la Arad. In afara produselor specifice acestor Sarbatori (oua, iepurasi de ciocolata si cozonaci), vizitatorii pot achizitiona obiecte de imbracat si incaltaminte.

Ambasada britanica, inchisa de astazi

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti va fi inchisa de astazi, 13 aprilie - ora 13:00, pana pe 17 aprilie, cu ocazia Pastelui catolic. Ambasada se va redeschide marti, 18 aprilie, programul de functionare urmand sa fie cel normal: 8:30-17:00.

Iasi - Terom SA, vanduta pe bucati la licitatii

Doua hale apartinand societatii Terom SA din Iasi au fost vandute contra sumei de 1,8 milioane de euro, transmite Rompres. Cele doua hale, care se intind pe o suprafata de peste 3 hectare, au fost vandute de conducerea Terom SA la mai putin de jumatate din pretul stabilit de evaluatori. Acestia anticipau ca numai o sectie va fi vanduta cu mai bine de 3 milioane de euro. Banii proveniti din vanzarea celor doua hale vor fi virati in conturile Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene Iasi, pentru a acoperi datoriile la bugetul de stat.

Negocieri - Cazul Bordei, din nou in Consiliu

Consilieri generali vor discuta astazi pentru a patra-a oara proiectul controversat al lui Costica Constanda, proprietarul Parcului Bordei, care vrea sa transforme zona verde intr-un cartier de lux. Chiar daca s-au intalnit de nenumarate ori, Constanda, consilierii si primarul general n-au cazut la pace. Proprietarul mai cere si despagubiri de 63 de milioane de euro, reprezentand veniturile pe care acesta le-ar fi obtinut in urma valorificarii spatiilor de birouri pe care le-ar fi construit in zona. (Monica C. Andrei)

Arad - Se asteapta nebunie la vama!

Apropierea sarbatorilor a pus pe jar autoritatile de frontiera din Arad, care se asteapta la cel mai mare val de romani care se vor intoarce acasa de Pasti. Unul dintre motivele pentru afluxul mare de turisti este acela ca la inceputul anului s-a renuntat la ridicarea pasapoartelor in cazul persoanelor care au depasit termenul de 90 de zile de sedere in afara tarii. Politia de Frontiera Arad face apel la familiile din tara sa recomandate rudelor vamile Turnu si Varsand, mult mai putin aglomerate. (Andrei Ando)

Bihor - Carti de identitate la domiciliu

Locuitorii din 21 de comune arondate Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor (SPCEP) Oradea beneficiaza de serviciile unei echipe mobile, pentru a li se elibera cartea de identitate la domiciliu. Astfel, in fiecare vineri, la sediul primariei comunei respective se vor procesa toate informatiile in vederea eliberarii actelor de identitate pentru copiii care au implinit 14 ani si a noilor documente pentru cei carora le-au expirat.

Buzau - Procesiune anulata

Procesiunea religioasa care trebuia sa aiba loc ieri la apele raului Buzau, unde a fost martirizat Sfantul Sava Gotul, a fost anulata. Presedintele Fundatiei "Sfantul Sava" de la Buzau, parintele Mihai Milea, a declarat pentru Rompres ca a luat aceasta hotarare neobis-nuita, de a anula procesiunea, in semn de protest fata de aprobarea data de Primaria Buzau pentru deschiderea unei carciumi in apropierea catedralei care poarta numele sfantului.

Expozitie - Dialog interetnic

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", impreuna cu Muzeul de Arta Populara Constanta, a vernisat ieri la Palatul Parlamentului, sala "Constantin Brancusi", expozitia "Dialog interetnic in spatiul romanesc". Vizitatorii pot admira, pentru pentru prima data, patrimoniul etniilor conlocuitoare in spatiul romanesc, cu originalitatea, specificul si identitatea fiecareia.

Restrangere - Mai putine clase de a IX-a in Bucuresti

Mai multe licee teoretice din Capitala vor ramane cu mai putine clase de a noua din toamna, dupa cum spune Marius Nistor, presedintele Sindicatului Salariatilor din Invatamant, Bucuresti. Numarul claselor a IX-a va scadea cu o suta, dar potrivit inspectorului general scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, masura este necesara, intrucat numarul elevilor aflati acum in clasa a VIII-a este mai mic cu 3 - 4.000 fata de anul trecut. (Eugenia Mihalcea)

Salon / 40 de inventii - 40 de medalii

Inventatorii romani prezenti anul acesta la Salonul International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva - Elvetia, organizat in perioada 5-9 aprilie au luat medalii si premii speciale pentru toate inventiile prezentate in competitie. Astfel, delegatia Romaniei a luat patru premii speciale si 23 de medalii de Aur, dintre care sase cu mentiunea speciala a Juriului, 15 medalii de Argint si doua medalii de Bronz. (Eugenia Mihalcea)

Bacau - Dosar penal pentru ungurul "terorist"

Cetateanului maghiar care s-a ratacit marti, la Bacau, ajungand cu masina pe aeroportul din municipiu, unde a fortat intrarea pe pista si a spus ca are o bomba, i-a fost intocmit dosar penal pentru terorism. Simon Peter a fost audiat de procurori mai bine de patru ore, dupa incident. "El a fost lasat sa plece si dosarul va fi trimis in tara sa pentru judecare", a declarat ieri comisar Marian Nastase, seful Politiei Transporturi Bacau.

Justitie - Procesul lui SOV, amanat din nou


Procesul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu este judecat pentru fals in declaratii si uz de fals s-a amanat din nou, pentru ca martorul citat la termenul de ieri nu s-a prezentat la Judecatoria Sectorului 1. Instanta a dispus in consecinta ca directorul financiar al SOV sa fie adus cu politia la termenul urmator, fixat la 3 mai. Vantu este judecat pentru ca ar fi declarat in fals ca sumele aduse ca aport la capitalul social al Bancii de Investitii si Dezvoltare sunt venituri personale.

Vama - Conditii mai blande la granita


Romanii care vor sa calatoreasca in statele Schengen sau in alte state care nu impun o viza de intrare vor iesi din tara doar pe baza dovezii ca au banii necesari pentru a se intretine pe perioada sederii, conform unei ordonante de urgenta adoptate ieri de Guvern. Astfel, ei nu vor mai trebui sa prezinte la vama documente justificative privind scopul si durata sederii in alta tara. Sumele de care calatorii trebuie sa dispuna la iesirea din tara raman aceleasi. (F.Z.)

Decizie - Salariatii nu vor cumpara actiuni


Reprezentantii Guvernului au sprijinit in Senat decizia de eliminare din textul Ordonantei de Urgenta privind privatizarea Loteriei si Imprimeriei Nationale a prevederii potrivit careia angajatii acestor institutii pot cumpara un pachet de actiuni. Potrivit formei finale a actului normativ, angajatii nu vor avea acces la actiuni la privatizarea celor doua societati. (Florina Zainescu)
×
Subiecte în articol: observator